7 pont a testeden, amit nyomj erősen, ha rád tör a szorongás
Akupresszúrás segítség
Csökkentsd a szorongást akupresszúrával!

Dia

 	Az akupresszúra ősi kínai eredetű gyógymód. A módszer a kínai orvostudomány azon felismerésén alapszik, hogy a testben az életenergiák láthatatlan pályákon, a meridiánoknak nevezett energiavezetékeken áramlanak. A megfelelő pontok nyomásával biztosítható az energia szabad áramlása, ezáltal számos egészségügyi probléma megszüntethető.

Az akupresszúra ősi kínai eredetű gyógymód. A módszer a kínai orvostudomány azon felismerésén alapszik, hogy a testben az életenergiák láthatatlan pályákon, a meridiánoknak nevezett energiavezetékeken áramlanak. A megfelelő pontok nyomásával biztosítható az energia szabad áramlása, ezáltal számos egészségügyi probléma megszüntethető.

Dia

 	Átmenet a jinbe  	Az Átmenet a jinbe nevezetű akupresszúrás pont élénkítő hatással van a szervezetre. Nyomd erősem a képen lilával jelölt helyen a lábujjadat öt percen át.

Átmenet a jinbe

Az Átmenet a jinbe nevezetű akupresszúrás pont élénkítő hatással van a szervezetre. Nyomd erősem a képen lilával jelölt helyen a lábujjadat öt percen át.

Dia

 	Átcsapó hullám  	Az Átcsapó hullám ugyancsak élénkítő pont. Ha szeretnéd, hogy a szorongás oldódjon, és kicsit felfrissülj, nyomd a képen lilával jelölt ponton a kisujjad erősen - három percen át.

Átcsapó hullám

Az Átcsapó hullám ugyancsak élénkítő pont. Ha szeretnéd, hogy a szorongás oldódjon, és kicsit felfrissülj, nyomd a képen lilával jelölt ponton a kisujjad erősen - három percen át.

Dia

 	Elülső koponyatető  	Az Elülső koponyatető nevű pont a fej középtengelye, valamint a fülcimpáidat a fej tetején át haladva összekötő vonal találkozásához képest három ujjszélességgel előbbre helyezkedik el.  A pont három-öt percig történő enyhe nyomása oldja a szorongásos tüneteket.

Elülső koponyatető

Az Elülső koponyatető nevű pont a fej középtengelye, valamint a fülcimpáidat a fej tetején át haladva összekötő vonal találkozásához képest három ujjszélességgel előbbre helyezkedik el.  A pont három-öt percig történő enyhe nyomása oldja a szorongásos tüneteket.

Dia

 	Galambfarok  	A galambfarok egy úgynevezett kiegyenlítő akupresszúrás pont. Érdemes belőle kiindulva a nap során több - akár négy alkalommal - öt-hét percen át középerősen nyomva a nyak irányába húzni a középső ujjadat.

Galambfarok

A galambfarok egy úgynevezett kiegyenlítő akupresszúrás pont. Érdemes belőle kiindulva a nap során több - akár négy alkalommal - öt-hét percen át középerősen nyomva a nyak irányába húzni a középső ujjadat.

Dia

 	Isteni egykedvűség  	Ez a pont négyujjnyira helyezkedik el a térd külső oldalán található bemélyedés alatt. Ha a szorongás általában megnehezíti a mindennapjaidat, reggel-este érdemes körülbelül nyolc percen át középerősen nyomni ezt a pontot.

Isteni egykedvűség

Ez a pont négyujjnyira helyezkedik el a térd külső oldalán található bemélyedés alatt. Ha a szorongás általában megnehezíti a mindennapjaidat, reggel-este érdemes körülbelül nyolc percen át középerősen nyomni ezt a pontot.

Dia

 	Isteni kapu  	A köldöködtől - vagyis az Isteni kaputól  - indulva csúsztasd az ujjaidat enyhe nyomás gyakorolva a Galambfarok irányába - vagyis nagyjából a szegycsontig. Végezd ez öt percig.

Isteni kapu

A köldöködtől - vagyis az Isteni kaputól  - indulva csúsztasd az ujjaidat enyhe nyomás gyakorolva a Galambfarok irányába - vagyis nagyjából a szegycsontig. Végezd ez öt percig.

Dia

 	Olvadó patak  	Ennek a pontnak a középerős öt percen át tartó nyomása élénkítő hatással lesz rád, segít megszüntetni az energiablokkokat.

Olvadó patak

Ennek a pontnak a középerős öt percen át tartó nyomása élénkítő hatással lesz rád, segít megszüntetni az energiablokkokat.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: