Tilos mostantól ezzel az eszközzel sütni: a hatóság szerint megmérgezheti az ételedet!

Ne használd ezt a terméket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Túl magas szervesillóanyag-tartalom miatt egy szilikon sütőforma forgalomból történő kivonását kezdeményezte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, vagyis a NÉBIH.

A termékkel kapcsolatos kifogásra a szlovén hatóság laboratóriumi vizsgálatai során derült fény, a készletből viszont Magyarországra is szállítottak.

Veszélyes lehet a virág alakú sütőforma

A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait, ezért a NÉBIH kéri a lakosságot, hogy aki rendelkezik háztartásában a mellékelt képen szereplő, virág alakú szilikon sütőformával, az elővigyázatosságból élelmiszer készítésére ne használja.

A termék pontos adatai:

  • megnevezése: YZJ márkajelzésű Silicone cake mould - 260°C-ig hőálló szilikon sütőforma
  • származási ország: Kína
  • vonalkód: 8005001016281
  • termékkód: 16413
  • kiszerelés: két darab kék színű, virág alakú sütőforma/csomagolás

Beoldódhatnak az élelmiszerbe az összetevők

Szilikon polimereket igen gyakran alkalmaznak élelmiszerekkel érintkező anyagok készítésére. A szilikonok molekulaláncai különböznek a műanyagokat felépítő molekuláktól, a szilikon polimerláncok gerincét váltakozva szilícium- és oxigénatomok alkotják.

A gomba ellenes plusz

Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

A szilikonokból az élelmiszerbe átjutni képes anyagok legnagyobb csoportját a sziloxán oligomerek alkotják, de adalékanyagok, katalizátorok, bomlástermékek és reakciótermékek is beoldódhatnak az élelmiszerbe. A migráció jelenthet kioldódást, de az illékony szerves anyagok - például sokféle sziloxán oligomer - a gázfázison keresztül is átjuthatnak az élelmiszerbe. A szerves illékony komponensek leginkább a nagy zsírtartalmú élelmiszerekbe jutnak át, főleg nagyobb hőmérsékleten.

Rákkeltő lehet miatta az étel: képeken 6 dolog, amit gondolj meg jól, megveszel-e

Nézegess képeket!

Elolvasom

A kérdéses szilikon tortaforma vizsgálatát a használatnak megfelelő magas hőmérsékleten végezték, a szlovén hatóság által mért illó szerves anyagok pontos összetétele azonban egyelőre nem ismert.

Ezt is szeretjük