A rákszűrés forradalmian új, magyar módszere
Somatoinfra
Egy itthon kifejlesztett vizsgálatnak hála, a daganatos betegségek a korai szakaszban diagnosztizálhatók.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az orvostudomány fejlődésével egyre hangsúlyosabb szerep jut a betegségek megelőzésének, külföldön és itthon egyaránt. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kutatója – Dr. Szacsky Mihály – forradalmian új orvosdiagnosztikai eljárást fejlesztett ki, mely lehetővé teszi a daganatos megbetegedések nagyon korai diagnózisát.

Mire képes?

A Somatoinfra képes arra, hogy a dinamikusan változó életfolyamatokat hihetetlen érzékenységgel és pontossággal jelenítse meg. Érzékelni tudja a szervezetben jelenlévő daganatokat – már kialakulásuk kezdetén –, észleli a különböző gyulladásos folyamatokat, visszér-rendellenességeket, gerinc- és ízületi elváltozásokat, valamint szinte minden sejtanyagcsere-zavarral kapcsolatos problémát.

Ez a vizsgálat több évvel korábban képes felismerni a szervezetben jelenlévő kóros elváltozásokat, mint bármely korábban ismert képalkotó eljárás.

Infravörös fény

Ez az egyedülálló - jelenleg csak Magyarországon alkalmazott - orvosdiagnosztikai eljárás az emberi test által kibocsátott infravörös fénykibocsátásra épül. A Somatoinfra kamerája képes érzékelni a test általi infravörös tartományban sugárzott fényt, majd a jeleket egy speciális célszámítógépbe továbbítja. Ezt követően a számítógép ezeket a sugarakat átalakítja – egy, az emberi szem által érzékelhető tartományba –, hogy aztán a kapott leleteket az orvos kiértékelhesse.

Nincs káros hatása

A röntgennel és – újabb kutatások szerint – az ultrahanggal ellentétben a Somatoinfra semmilyen negatív hatással nincs az emberi szervezetre nézve, mivel nem bocsát ki káros sugarakat. A Somatoinfra megfelel az egészségügyi Világszervezet – WHO – által előírt követelményeknek is. Ráadásul az eljárásnak köszönhetően lehetővé válik a betegségek korai – általában még tünetmentes – fázisban történő diagnosztizálása is.

Folyamatdiagnosztika

Bár korábban is léteztek már hőtérképes eljáráson alapuló diagnosztikai vizsgálatok, ezek az eljárások pusztán az adott pillanatra vonatkozó információval szolgáltak. Velük szemben a Somatoinfra képes ábrázolni a szervezetben zajló folyamatokat. Másodpercenként ötven felvételt készít az emberi testről, ami lehetővé teszi, hogy a testben végbemenő változások is láthatóvá váljanak.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Pontosan mit is diagnosztizál?

 • Gyulladásokat
 • Száj- és emésztőszervi megbetegedéseket
 • Mellcisztákat, melldaganatokat
 • Tüdődaganatokat és áttéteket
 • Gyomor-, vékony- és vastagbél-problémákat
 • Prosztatarákot
 • Vesebetegségeket
 • Petefészek-daganatokat és cisztákat
 • Visszérproblémákat
 • Gerinc- és ízületi elváltozásokat, csontritkulást

Vizsgálat

Maga a vizsgálat rövid – mindössze 10-15 percet vesz igénybe –, és gyakorlatilag semmilyen kellemetlen érzéssel nem jár. A Somatoinfra további előnye, hogy nincs életkori korlátja. Így tehát azok a nők is igénybe vehetik, akiknek korukból adódóan – 35 év alattiak – például a mammográfiás vizsgálat még nem javasolt. Nem elhanyagolható ezen kívül az a tény sem, hogy ez az eljárás tulajdonképpen egyetlen vizsgálattal lehetővé teszi a teljes test szűrését.

Somatoinfra-vizsgálatot Magyarországon jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint egy fővárosi magánklinikán – a Dr. Rose Medical Centerben –, illetve a kecskeméti Bagoly Egészségházban végeznek. A szűrővizsgálat ára – helyszíntől függően – tízezer és harmincezer forint között mozog.

OLVASD EL EZT IS!

mobil no
 • megelőzés
 • a hosszú élet titka

Mit tegyél, ha 100 évig szeretnél élni?

Ezt is szeretjük