Ezt edd rák ellen!
Melyik gyümölcs miért jó?
A gyümölcsök és a zöldségek fogyasztásával jelentős védelmet biztosíthatsz magadnak a rák kialakulása ellen.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

3 baki, amivel nagyon el lehet rontani a csillogó sminket »

Ezt viseld a szűk ruha alatt, ha bevág a zsírpárnákba: alakformáló fehérneműk körképe »

Jónak hiszed, pedig ártasz vele: 4 dolog, amit ne csinálj, ha fogyni akarsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érdekes

Egy amerikai felmérés szerint, ha a rákot nem halálos betegségként emlegetnénk, akkor nem is lenne ennyi áldozat. A megfigyelést végző orvosok és kutatók szerint nem is jogos ez az elnevezés, hiszen időben felismerve és folyamatosan ellenőrizve, kezelve nem feltétlenül végződik halállal. Vagyis nem feltétlenül ebbe hal bele a beteg – idősebb korban például egy jól kezelt rákos betegségnél az öregség előbb okoz halált, mint a rák.

Tehát, ha nem neveznénk mindenképpen halállal végződő betegségnek, akkor az emberek a szűrővizsgálatokat megelőzésként fognák fel, és rendszeresen elmennének rá, nem pedig valami választható szörnyűségnek tartanák, mely során kiderülhet valami halálos. A felmérések szerint ugyanis a legtöbb ember azért fél elmenni ezekre a vizsgálatokra, mert attól tart, hogy kiderül, hogy beteg. És mivel így is úgy is meghal, jobb, ha nem tud problémájáról.

Megelőzés

Ha több hangsúlyt helyezne a média és az orvostudomány a rák megelőzésének fontosságára, akkor lényegesen többen mennének el vizsgálatokra. De a megelőzés bizony nemcsak ebben merül ki. Életmódoddal rengeteget csökkenthetsz annak esélyén, hogy egy nap rossz hírt kapj a vizsgálaton.

Persze erre könnyű azt mondani, hogy nem tudsz életmódot változtatni, hiszen nincs időd naponta ötször enni, hetente háromszor sportolni, nem tudod kizárni a stresszt, mert akkor munka nélkül maradsz, és a cigiről sem mondasz le, hiszen sport hiányában máshogyan kell levezetned a feszültséget. Viszont vannak olyan apróságok, melyeket be tudnál tartani, csak esetleg nem tudsz róla. Íme néhány tuti tipp a rák elkerülése érdekében.

Gyümölcsök

Ugyanez az amerikai kutatócsoport vizsgált meg tízezer rákos beteget és tízezer egészséges embert annak tükrében, hogy mennyi gyümölcsöt fogyasztottak már gyermekkoruk óta. Érdekes eredményre jutottak. A betegek között 60%-kal több ember evett átlagosan kevesebbszer gyümölcsöt, mint a heti három nap.

Az egészséges alanyok 80%-a azonban naponta fogyasztott friss gyümölcsöt. Az összefüggés jól látható: a tartósítószert nem tartalmazó, nem konzervált és nem kompót, ámde mosott gyümölcs rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatsz a rák megelőzéséhez. A szegényebb országokban például a dohányzás és az alkoholfogyasztás után ennek hiánya a legnagyobb kockázati tényező.

A rákmegelőző és gyógyító diétában fontos a következő zöldségfélék fogyasztása: szőlő, brokkoli, lilahagyma, fokhagyma, bimbóskel, kelkáposzta, patisszon, friss reteklevél, petrezselyemzöld, zellerzöld, kaporzöld, sárgarépa friss zöldje, cékla (nyersen) kipréselt leve, tengeri alga, piros színanyagot tartalmazó élelmiszerek (például feketeribiszke, áfonya, feketeszeder), piros bogyós gyümölcsök, lila szilva, málna, cseresznye, meggy.
Ezeken kívül igen jótékony hatása van a gránátalmának, de nem préselve, hanem kanalazva, a magvait nagyon sokáig rágva.

B17-vitamin

A B17-vitamin, vagy más néven a nitriol rengeteg gyümölcsben és zöldségben megtalálható. Jelentősen hozzájárul a rosszindulatú elváltozások leküzdéséhez és megelőzéséhez. Érdekes, hogy rengeteg zöldség és gyümölcs esetében fennáll az, hogy bimbós állapotukban nagyobb mennyiségben tartalmazzák ezt a csodavitamint.

A B17-vitaminból egy specifikus és erős citotoxin (sejtméreg) szabadul fel, amely talán a leghatékonyabb ismert szer. Ez a hidrogén-cianid. A daganatsejtek esetében a citotoxikus hatás megsokszorozódik, ezért a ráksejtek elpusztulnak, míg a gazdaszervezet többi sejtje érintetlen marad.

A legtöbb B17-vitamint a sárgabarack megpucolt magja tartalmazza. Súlyának nagyjából 2-3%-át csak ez a vitamin teszi ki. Rákmegelőzés céljából ajánlott a napi nyolc-tíz darab elfogyasztása. Emellett magas vitamintartalma van még az ananásznak is.

Fogyassz ezekből minél többet! Így nemcsak a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát csökkented, de a vitaminok miatt megerősödik az immunrendszered, és energikusabb leszel.

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló