Ezt edd rák ellen!
A gyümölcsök és a zöldségek fogyasztásával jelentős védelmet biztosíthatsz magadnak a rák kialakulása ellen.
Érdekes
Egy amerikai felmérés szerint, ha a rákot nem halálos betegségként emlegetnénk, akkor nem is lenne ennyi áldozat. A megfigyelést végző orvosok és kutatók szerint nem is jogos ez az elnevezés, hiszen időben felismerve és folyamatosan ellenőrizve, kezelve nem feltétlenül végződik halállal. Vagyis nem feltétlenül ebbe hal bele a beteg – idősebb korban például egy jól kezelt rákos betegségnél az öregség előbb okoz halált, mint a rák.
Tehát, ha nem neveznénk mindenképpen halállal végződő betegségnek, akkor az emberek a szűrővizsgálatokat megelőzésként fognák fel, és rendszeresen elmennének rá, nem pedig valami választható szörnyűségnek tartanák, mely során kiderülhet valami halálos. A felmérések szerint ugyanis a legtöbb ember azért fél elmenni ezekre a vizsgálatokra, mert attól tart, hogy kiderül, hogy beteg. És mivel így is úgy is meghal, jobb, ha nem tud problémájáról.
Megelőzés
Ha több hangsúlyt helyezne a média és az orvostudomány a rák megelőzésének fontosságára, akkor lényegesen többen mennének el vizsgálatokra. De a megelőzés bizony nemcsak ebben merül ki. Életmódoddal rengeteget csökkenthetsz annak esélyén, hogy egy nap rossz hírt kapj a vizsgálaton.
Persze erre könnyű azt mondani, hogy nem tudsz életmódot változtatni, hiszen nincs időd naponta ötször enni, hetente háromszor sportolni, nem tudod kizárni a stresszt, mert akkor munka nélkül maradsz, és a cigiről sem mondasz le, hiszen sport hiányában máshogyan kell levezetned a feszültséget. Viszont vannak olyan apróságok, melyeket be tudnál tartani, csak esetleg nem tudsz róla. Íme néhány tuti tipp a rák elkerülése érdekében.
Gyümölcsök
Ugyanez az amerikai kutatócsoport vizsgált meg tízezer rákos beteget és tízezer egészséges embert annak tükrében, hogy mennyi gyümölcsöt fogyasztottak már gyermekkoruk óta. Érdekes eredményre jutottak. A betegek között 60%-kal több ember evett átlagosan kevesebbszer gyümölcsöt, mint a heti három nap.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Az egészséges alanyok 80%-a azonban naponta fogyasztott friss gyümölcsöt. Az összefüggés jól látható: a tartósítószert nem tartalmazó, nem konzervált és nem kompót, ámde mosott gyümölcs rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatsz a rák megelőzéséhez. A szegényebb országokban például a dohányzás és az alkoholfogyasztás után ennek hiánya a legnagyobb kockázati tényező.
A rákmegelőző és gyógyító diétában fontos a következő zöldségfélék fogyasztása: szőlő, brokkoli, lilahagyma, fokhagyma, bimbóskel, kelkáposzta, patisszon, friss reteklevél, petrezselyemzöld, zellerzöld, kaporzöld, sárgarépa friss zöldje, cékla (nyersen) kipréselt leve, tengeri alga, piros színanyagot tartalmazó élelmiszerek (például feketeribiszke, áfonya, feketeszeder), piros bogyós gyümölcsök, lila szilva, málna, cseresznye, meggy.
Ezeken kívül igen jótékony hatása van a gránátalmának, de nem préselve, hanem kanalazva, a magvait nagyon sokáig rágva.
B17-vitamin
A B17-vitamin, vagy más néven a nitriol rengeteg gyümölcsben és zöldségben megtalálható. Jelentősen hozzájárul a rosszindulatú elváltozások leküzdéséhez és megelőzéséhez. Érdekes, hogy rengeteg zöldség és gyümölcs esetében fennáll az, hogy bimbós állapotukban nagyobb mennyiségben tartalmazzák ezt a csodavitamint.
A B17-vitaminból egy specifikus és erős citotoxin (sejtméreg) szabadul fel, amely talán a leghatékonyabb ismert szer. Ez a hidrogén-cianid. A daganatsejtek esetében a citotoxikus hatás megsokszorozódik, ezért a ráksejtek elpusztulnak, míg a gazdaszervezet többi sejtje érintetlen marad.
A legtöbb B17-vitamint a sárgabarack megpucolt magja tartalmazza. Súlyának nagyjából 2-3%-át csak ez a vitamin teszi ki. Rákmegelőzés céljából ajánlott a napi nyolc-tíz darab elfogyasztása. Emellett magas vitamintartalma van még az ananásznak is.
Fogyassz ezekből minél többet! Így nemcsak a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát csökkented, de a vitaminok miatt megerősödik az immunrendszered, és energikusabb leszel.
OLVASD EL EZT IS!
- rákkeltő
- gyógyító táplálékok
A legdurvább rákkeltő, amit mindennap fogyasztasz
- megelőzés
- rákkeltő