A rák 8 nagyon korai tünete, amire nem is gondolnál

A fáradtságtól a puffadásig

Nagyon figyelj, ha a következőket tapasztalod!

Dia

	Emésztőrendszeri problémák	Az olyan problémák, mint a puffadás, a jelentősebb fogyás, a hányinger, a rossz étvágy vagy a túl gyorsan kialakuló, kellemetlen teltségérzet mind jelei lehetnek az emésztőrendszeri daganatoknak, a puffadás, illetve az alhasi feszülés, fájdalom pedig nőgyógyászati daganatra is utalhat.

Emésztőrendszeri problémák

Az olyan problémák, mint a puffadás, a jelentősebb fogyás, a hányinger, a rossz étvágy vagy a túl gyorsan kialakuló, kellemetlen teltségérzet mind jelei lehetnek az emésztőrendszeri daganatoknak, a puffadás, illetve az alhasi feszülés, fájdalom pedig nőgyógyászati daganatra is utalhat.

Dia

	Gyakori fertőzések és láz	Ha egyszer-kétszer beteg vagy a téli időszakban, azt akár a legyengült immunrendszer is okozhatja, ha azonban egyre sűrűbben tapasztalod a lázzal járó fertőzéseket, amikből nehezen is gyógyulsz ki, mindenképpen vizsgáltasd ki magad alaposabban, ugyanis hasonló jelei lehetnek akár a leukémiának is.

Gyakori fertőzések és láz

Ha egyszer-kétszer beteg vagy a téli időszakban, azt akár a legyengült immunrendszer is okozhatja, ha azonban egyre sűrűbben tapasztalod a lázzal járó fertőzéseket, amikből nehezen is gyógyulsz ki, mindenképpen vizsgáltasd ki magad alaposabban, ugyanis hasonló jelei lehetnek akár a leukémiának is.

Dia

	Szédülés és fejfájás	Ha gyakran szédülsz, és egyre többször fáj a fejed, ne bagatellizáld el a tüneteket, ugyanis komoly problémát is jelezhetnek. Menj el mielőbb orvoshoz, hogy kizárhassátok a rosszindulatú elváltozást, és megoldást találjatok a figyelmeztető jelekre.

Szédülés és fejfájás

Ha gyakran szédülsz, és egyre többször fáj a fejed, ne bagatellizáld el a tüneteket, ugyanis komoly problémát is jelezhetnek. Menj el mielőbb orvoshoz, hogy kizárhassátok a rosszindulatú elváltozást, és megoldást találjatok a figyelmeztető jelekre.

Dia

	Rekedtség és légszomj	Ha állandósuló rekedtséget tapasztalsz, amiről tudod, hogy nem fertőzés, megfázás miatt alakult ki, nyelési nehézségekkel küzdesz, vagy a szokásosnál jóval hamarabb elfáradsz, gyakran zihálsz, és van légszomjad, minél előbb keresd fel orvosodat.

Rekedtség és légszomj

Ha állandósuló rekedtséget tapasztalsz, amiről tudod, hogy nem fertőzés, megfázás miatt alakult ki, nyelési nehézségekkel küzdesz, vagy a szokásosnál jóval hamarabb elfáradsz, gyakran zihálsz, és van légszomjad, minél előbb keresd fel orvosodat.

Dia

	Krónikus fáradtság	Ha nem a stressz, a fokozott terhelés vagy éppen az alváshiány okozza, a fáradtság, a levertség és az általánosan rossz közérzet is a korai jelek közé tartozik.

Krónikus fáradtság

Ha nem a stressz, a fokozott terhelés vagy éppen az alváshiány okozza, a fáradtság, a levertség és az általánosan rossz közérzet is a korai jelek közé tartozik.

Dia

	Duzzanatok, csomók	Egyértelmű, sok esetben azonban akár korai jel is lehet a duzzanatok, csomók megjelenése, melyek észrevételében szintén komoly szerepe van az önvizsgálatnak. A mellekben található csomók persze jóindulatúak is lehetnek, illetve egy nyirokcsomó-duzzanat is jelezhet számos más problémát, mindenesetre fordulj mielőbb orvoshoz, ha ilyen tapasztalsz.

Duzzanatok, csomók

Egyértelmű, sok esetben azonban akár korai jel is lehet a duzzanatok, csomók megjelenése, melyek észrevételében szintén komoly szerepe van az önvizsgálatnak. A mellekben található csomók persze jóindulatúak is lehetnek, illetve egy nyirokcsomó-duzzanat is jelezhet számos más problémát, mindenesetre fordulj mielőbb orvoshoz, ha ilyen tapasztalsz.

Dia

	Bőrelváltozások	A bőrön megjelenő rákos elváltozások már igen korán, kezdeti stádiumban is láthatóvá válnak, ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd magad, például figyeld a gyanús vagy új anyajegyeket, légy résen, ha nem gyógyuló sebekkel, fekélyekkel találkozol, emellett a szemeden, illetve a nyálkahártyán is figyeld a gyanús foltokat, változásokat. Minderről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Bőrelváltozások

A bőrön megjelenő rákos elváltozások már igen korán, kezdeti stádiumban is láthatóvá válnak, ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd magad, például figyeld a gyanús vagy új anyajegyeket, légy résen, ha nem gyógyuló sebekkel, fekélyekkel találkozol, emellett a szemeden, illetve a nyálkahártyán is figyeld a gyanús foltokat, változásokat. Minderről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Fotó: pixshark.com
Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: