Az emberek jódigényének biztosítása érdekében az asztali só már eleve jódozott formában jut el a konyhákba.
Dia
Tőkehal, makréla, hering
Ez a három halfajta remek jódforrás. Nálunk ugyan friss formában nehezen beszerezhető, azonban konzervként bármelyik élelmiszerboltban hozzájuthatsz.
Dia
Az áfonya nemcsak C-vitaminban, hanem jódban is igen gazdag gyümölcs. Fogyaszd rendszeresen, és a kilók leolvadnak rólad.
Dia
Éti kagyló
Nagyobb áruházak hűtőpolcain fogod megtalálni ezt a kagylót, amit lisztbe forgatva, megpirítva adhatsz hozzá az olaszosan elkészített tésztákhoz, salátákhoz.
Dia
Tej és tejtermékek
Szerencsére a tej is tartalmaz jódot, egy pohár tej a napi jódbevitel 40%-át biztosítja, ezért érdemes mindennap meginnod ennyi tejet.