Milyen ívű a gerinced? Erre a pszichés problémára vagy hajlamos

A gerincferdülés vagy a derék túlzott görbülete akár lelki problémákkal is összefügghet.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gerincoszlop éned minden más területével összeköttetésben áll - a központi és perifériális idegrendszeren, valamint a vérkeringésen keresztül. Minden gondolatod, érzésed, élethelyzeted, válaszod és benyomásod otthagyja nyomát gerincoszlopodon.

A gerincoszlop jelképezi a tartást, elváltozásai elsősorban azt szimbolizálják, hogy nem akarod teljes erőbedobással élni az életed. Ha nem hagyod, hogy az élet támogasson, nem bízol önmagadban, akkor a gerincoszlop deformálódhat.

Gerincoszlop - a test tartóoszlopa

Gerincoszlopodat összesen 33 db csigolya alkotja, felülről indulva: 7 nyaki, 12 háti, 5 ágyéki, 5 összeforrt keresztcsonti, 4 összeforrt és elcsökevényesedett farkcsonti csigolya. A gerincoszlop a test tartóoszlopaként a támogatást, a védelmet és az ellenállást szimbolizálja.

Tart és megvéd minden élethelyzetben, nélküle összeesnél. A gerincoszlop a spirituális energiát is jelképezi, illetve szimbolizálja életed különböző eseményeihez kapcsolódó rugalmasságodat és ellenállásodat. A gerincoszlop deformációi - lordózis, szkoliózis - az egész energetikai rendszeredre hatással vannak.

Túlzott görbület a deréknál - önbizalomhiány

A lordózis a gerinc élettani előrehajlása a nyaki szakaszon, illetve deréktájon. Előfordulhat azonban, hogy ez a görbület kóros formát ölt: ilyenkor a fenék túlságosan kidomborodik, a has pedig előredől.

Az ilyen ívű gerincoszlop lelki szinten arra utal, hogy nehezen állsz meg a lábadon, nem bízol magadban, nehezen juttatod a gondolataidat, véleményedet kifejezésre. Úgy érezheted, hogy a külvilág elnyom, kevesebbnek érzed magad környezetedhez képest. Mindennek következménye, hogy belül forrongsz, a düh pedig felemészthet.

Mi a megoldás?

Jobban kell szeretned önmagadat. Fogadd el, hogy mindenkinek megvan a maga helye az univerzumban. Tanuld meg kifejezni a gondolataidat, véleményedet, és élvezd jobban önmagad társaságát.

Gerincferdülés - túl nagy lelki terhek

A szkoliózis - más néven gerincferdülés - a gerincoszlop oldalirányú, kóros görbülete. Pszichés szinten arra utal, hogy túlságosan nagy lelki terhet cipelsz. Talán nincs lehetőséged arra, hogy bizonyos dolgokat megvalósíts, tehetetlennek érzed magad, és kötelességeid félelemmel tölthetnek el. Mindennek következtében az energia blokkolódik, melynek fizikai tünete gerincferdülés lesz.

Mi a megoldás?

Vizsgáld meg, mi történik az életedben, és mi az, ami megakadályoz abban, hogy jól érezd magad. Igyekezz a jelenben élni, koncentrálj a pillanatra. Tudatosítsd magadban, hogy az élet iskoláját járod, és összhangban élsz azzal, ami körülvesz.

Cikkünk megírásában Jacques Martel Lelki eredetű betegségek lexikona című könyve segített.

OLVASD EL EZT IS!

hat no
  • tünetek és betegségek
  • hát- és derékfájás

3 rejtett lelki probléma, ami súlyos hátfájást okoz

szomorkas
  • hát
  • fájdalom

Hol fáj a hátad?

Ezt is szeretjük