A 6 leghatásosabb méregtelenítő leves
Ha szeretnél belekezdeni a méregtelenítésbe, legyen a tarsolyodban néhány bombabiztos recept.
A tavasz a természetben a megújulás, az újjászületés időszaka. Nincs ez másként testedben sem, amely a télen felhalmozott salakanyagoktól ilyenkor tud - harmóniában a külső környezettel - legkönnyebben megszabadulni. Az, hogy a csillagok állása kedvező a teljes körű salaktalanítás elvégzéséhez, jó ürügy lehet, ám korántsem elegendő egy méregtelenítő kúra elkezdéséhez.
Ha anyagcseréd kifogástalanul működne, sem kampányszerű fogyókúrákra, sem méregtelenítésre nem lenne szükség, azonban a tápértékekben szegény, üres kalóriákban gazdag táplálkozás, a zaklatott tempójú életmód következtében az anyagcsere-folyamatok nem képesek kiválasztani minden fölösleges vagy káros anyagot.
Ezért használ sokat néha egy kis "rásegítés". A kitartással, szakértelemmel folytatott méregtelenítés azzal kecsegtet, hogy a mérgek, a salakanyagok és a vízfölösleg kiválasztódik, a fölösleges fehérjét és zsírt pedig elégeti szervezeted, ami jelentős testsúlycsökkenéshez vezet.
Burgonyaleves
Hozzávalók: 1 liter víz, 250 g burgonya, 2 sárgarépa, 1 póréhagyma, kevés petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 1 teáskanál kömény és majoránna, 1 csipetnyi só és szerecsendió-őrlemény, 2 teáskanál élesztőpehely, 4 teáskanál frissen vágott petrezselyem.
A burgonyát és a zöldséget jól mosd meg, hámozatlanul vágd apróra. A vizet forrald fel, a burgonyát és a zöldséget add hozzá, és 10-20 percig párold. A levest vedd le a tűzről, majd szűrőn passzírozd át. Az enyhén krémes levet ízesítsd a fűszerekkel, és szórd meg petrezselyemmel.
Sárgarépaleves
Hozzávalók: 1 liter víz, 250 g sárgarépa, 1 póréhagyma, kevés petrezselyemgyökér és zeller, 1 csipetnyi tengeri só, 1 csipet frissen őrölt szerecsendió, 2 teáskanál élesztőpehely, 4 teáskanál frissen vágott petrezselyem.
Mosd meg jól a zöldséget, és héjastul vágd apróra. A vizet forrald fel, a zöldséget tedd hozzá, és 10-20 percig főzd. Miután levetted a tűzről, passzírozd át, fűszerezd, majd szórd meg élesztővel és petrezselyemmel.
Zellerleves
Hozzávalók: 1 liter víz, 25 dkg zellergyökér, némi metélőhagyma és sárgarépa, 1-1 teáskanál köménymag és majoránna, 1 csipet tengeri só, 1 csipet frissen őrölt szerecsendió, 2 teáskanál élesztőpehely, 4 teáskanál frissen vágott petrezselyem.
A zöldséget jól mosd meg, és hámozatlanul aprítsd fel. A vizet forrald fel, tedd bele a zöldséget, és 10-20 percig főzd. Vedd le a levest a tűzről, szűrd át, a levét ízesítsd, végül szórd rá az élesztőpelyhet és a petrezselymet.
Paradicsomleves
Hozzávalók: 1 liter víz, 500 g paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, kevés póréhagyma, zeller, sárgarépa, 1 csipet só és friss szerecsendió-őrlemény, 2 teáskanál élesztőpehely, 2 teáskanál szurokfű vagy majoránna.
A paradicsomot alaposan mosd meg, szedd le a kacsokat, és vágd kockára. A fokhagymagerezdet tisztítsd meg, és vágd apróra. A többi zöldséget is mosd le, és aprítsd fel. Ha felforrt a víz, az egészet add hozzá, és 10-20 percig főzd. Miután levetted a levest a tűzről, szűrd át, fűszerezd meg, és szórd meg élesztőpehellyel.
Burgonya-zöldségleves
Hozzávalók: 1 kis szem burgonya, 1-2 sárgarépa, póréhagyma, spárga és zellergumó, 1 leveskocka, 1 teáskanál friss, apróra vágott petrezselyem.
A burgonyát és a zöldséget hámozd meg, alaposan mosd meg, majd vágd vékony szeletekre. A vizet forrald fel, és a zöldséget hozzáadva 15 percig párold fedő alatt. Vedd le a levest a tűzhelyről, fűszerekkel, élesztőpehellyel és a leveskockával ízesítsd, esetleg turmixold össze, ha szükséges, kevés forró vizet is adhatsz még hozzá. Végül szórd meg metélt petrezselyemmel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Gabona-zöldségleves
Hozzávalók: kis hagyma, 1 teáskanál olívaolaj, 1 evőkanál apróra őrölt búza, 1 liter víz vagy zöldségleves leve, 50 g zellergumó, 1 csipetnyi tengeri só és szárított lestyán, 1 teáskanál friss, apróra vágott petrezselyem.
A hagymát tisztítsd meg, aprítsd fel, és az olajban süsd üvegesre. Add hozzá az őrölt búzát, és enyhén pirítsd meg. Öntsd fel a zöldséglével vagy vízzel, rövid ideig főzd, majd kis lángon hagyd duzzadni. Alaposan mosd meg a zellert, hámozd meg, és reszeld le. Sóval, lestyánnal ízesítsd a levest, a zellert és a petrezselymet pedig szórd rá.
Cikkünk az Ideál Magazin írása alapján készült.
OLVASD EL EZT IS!
- káposzta
- villámdiéták
6 nap, 3 kiló
- szauna
- fogyasztó praktikák
Így fogyj diéta nélkül! - 3 élvezetes, mégis hatékony módszer
- tea
- zöld tea