Képeken a legjobb hazai gyógyfürdők

Ismerd meg Magyarország legszebb gyógyfürdőit!

Dia

 	Hajdúszoboszló  	A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő 30 hektáros parkjában elterülő strand május 1-től szeptember 30-ig tart nyitva. Nyaranta százezrek nyernek felüdülést 13 medencéjében, közöttük a hullám-, pezsgő-, gyerek- és élménymedencékben. 	 	Kapcsolódó cikk: 	3 varázslatos fürdőváros az országban »

Hajdúszoboszló

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő 30 hektáros parkjában elterülő strand május 1-től szeptember 30-ig tart nyitva. Nyaranta százezrek nyernek felüdülést 13 medencéjében, közöttük a hullám-, pezsgő-, gyerek- és élménymedencékben.

Kapcsolódó cikk:
3 varázslatos fürdőváros az országban »

Dia

Szarvas A Szarvasi Gyógyfürdő fedett, zárt épületével, valamint napozóteraszával és parkosított udvarával mind gyógyászati, mind sport- és rekreációs szolgáltatás szempontjából ideális hely.

Szarvas

A Szarvasi Gyógyfürdő fedett, zárt épületével, valamint napozóteraszával és parkosított udvarával mind gyógyászati, mind sport- és rekreációs szolgáltatás szempontjából ideális hely.

Dia

Komárom A Komáromi Gyógyfürdő egyidejűleg kínál kulturált fürdőzési, szabadidő-eltöltési, egészségmegőrzési és gyógyulási lehetőséget nyugdíjasoknak, középkorúaknak, fiataloknak és gyermekeknek egyaránt.

Komárom

A Komáromi Gyógyfürdő egyidejűleg kínál kulturált fürdőzési, szabadidő-eltöltési, egészségmegőrzési és gyógyulási lehetőséget nyugdíjasoknak, középkorúaknak, fiataloknak és gyermekeknek egyaránt.

Dia

 	Bükfürdő  	A Büki Gyógyfürdő Magyarország egyik legnagyobb és legszebb gyógyfürdője. Vize alkáli-hidrogén-karbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú gyógyvíz. 	 	Kapcsolódó cikk. 	Világhírű gyógyító helyek itthon »

Bükfürdő

A Büki Gyógyfürdő Magyarország egyik legnagyobb és legszebb gyógyfürdője. Vize alkáli-hidrogén-karbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú gyógyvíz.

Kapcsolódó cikk.
Világhírű gyógyító helyek itthon »

Dia

Győr Az 1500 fős befogadóképességű élmény- és termálfürdőt 2003 októberében nyitották meg. A fürdő két termál- és öt élménymedencével, valamint két csúszdával rendelkezik, melyek közül az egyik belső, és 36 méter, a másik külső, és 68 méter hosszú.

Győr

Az 1500 fős befogadóképességű élmény- és termálfürdőt 2003 októberében nyitották meg. A fürdő két termál- és öt élménymedencével, valamint két csúszdával rendelkezik, melyek közül az egyik belső, és 36 méter, a másik külső, és 68 méter hosszú.

Dia

Gyula A Gyulai Várfürdő az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros kastélyparkjában épült ki, és ma természetvédelmi terület. A gyógyvizet hat mélyfúrású kútból nyerik, melyek közül a legmélyebb 2500 méter.

Gyula

A Gyulai Várfürdő az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros kastélyparkjában épült ki, és ma természetvédelmi terület. A gyógyvizet hat mélyfúrású kútból nyerik, melyek közül a legmélyebb 2500 méter.

Dia

 	Miskolctapolca  	A kristálytiszta mikroklímával rendelkező barlangi sziklaüreget a Bükk karsztrendszerének vize táplálja, mely 28-34 ºC-os vízhőmérséklettel tör fel. A termálvízben található ásványi anyagok kedvező koncentrációja számtalan előnyös tulajdonsággal bír. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Föld alá temetett élvezet »

Miskolctapolca

A kristálytiszta mikroklímával rendelkező barlangi sziklaüreget a Bükk karsztrendszerének vize táplálja, mely 28-34 ºC-os vízhőmérséklettel tör fel. A termálvízben található ásványi anyagok kedvező koncentrációja számtalan előnyös tulajdonsággal bír.

Kapcsolódó cikk:
Föld alá temetett élvezet »

Dia

 	Kaposvár  	A Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő - más néven Virágfürdő - olyan extra szolgáltatásokkal várja vendégeit, mint a vízalatti vízsugármasszázs, az ultrahangkezelés vagy a Diadynamic-kezelés.

Kaposvár

A Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő - más néven Virágfürdő - olyan extra szolgáltatásokkal várja vendégeit, mint a vízalatti vízsugármasszázs, az ultrahangkezelés vagy a Diadynamic-kezelés.

Dia

Hévíz A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A 4,4 hektár vízfelületű tó gazdag ásványianyag-tartalmú forrása egy 38 méter mélyen található barlangban fakad, ahol több tízezer éves meleg és hideg karsztvizek keverednek egymással.

Hévíz

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A 4,4 hektár vízfelületű tó gazdag ásványianyag-tartalmú forrása egy 38 méter mélyen található barlangban fakad, ahol több tízezer éves meleg és hideg karsztvizek keverednek egymással.

Dia

Mosonmagyaróvár A Flexum Termál Gyógyfürdő Európa öt legjobb hatásfokú gyógyvízzel rendelkező fürdője közé sorolható. A szinte állandó északnyugati vagy délnyugati szél friss, tiszta levegőt biztosít a zöldövezetben, természetes folyóvizek közelében fekvő fürdőnek.

Mosonmagyaróvár

A Flexum Termál Gyógyfürdő Európa öt legjobb hatásfokú gyógyvízzel rendelkező fürdője közé sorolható. A szinte állandó északnyugati vagy délnyugati szél friss, tiszta levegőt biztosít a zöldövezetben, természetes folyóvizek közelében fekvő fürdőnek.

Dia

 	Sárvár  	Sárvár legfőbb turisztikai vonzereje minden bizonnyal a kétféle gyógyvíz: 1200 méter mélyből 43 C°-os, 2000 méter mélyről pedig igen magas sótartalmú gyógyvíz tör fel. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Európa legszebb wellness úticélja, a sárvári Spirit Hotel »

Sárvár

Sárvár legfőbb turisztikai vonzereje minden bizonnyal a kétféle gyógyvíz: 1200 méter mélyből 43 C°-os, 2000 méter mélyről pedig igen magas sótartalmú gyógyvíz tör fel.

Kapcsolódó cikk:
Európa legszebb wellness úticélja, a sárvári Spirit Hotel »

Dia

Tiszaújváros A Tiszaújvárosi Gyógyfürdő impozáns épületében három különböző hőmérsékletű medence közül választhatnak a vendégek. A Strand pedig a legkorszerűbb fürdőtechnikai megoldások felhasználásával lepi meg látogatóit.

Tiszaújváros

A Tiszaújvárosi Gyógyfürdő impozáns épületében három különböző hőmérsékletű medence közül választhatnak a vendégek. A Strand pedig a legkorszerűbb fürdőtechnikai megoldások felhasználásával lepi meg látogatóit.

Dia

Debrecen Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő a debreceni Nagyerdő szívében egy 66 méter átmérőjű kupolacsarnokban található. A különleges, dús trópusi növényzettel díszített létesítményből egy zárt üvegfolyosón át közelíthető meg a Aquaticum Debrecen Termál- és Wellness Hotel****.

Debrecen

Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő a debreceni Nagyerdő szívében egy 66 méter átmérőjű kupolacsarnokban található. A különleges, dús trópusi növényzettel díszített létesítményből egy zárt üvegfolyosón át közelíthető meg a Aquaticum Debrecen Termál- és Wellness Hotel****.

Dia

 	Harkány  	A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő közel kétszáz éves múltra tekinthet vissza. Az alkáli hidrogénkarbonátos, kénes gyógyvíz összetételét tekintve Európában egyedülálló. 	 	Kapcsolódó cikk: 	3 varázslatos fürdőváros az országban »

Harkány

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő közel kétszáz éves múltra tekinthet vissza. Az alkáli hidrogénkarbonátos, kénes gyógyvíz összetételét tekintve Európában egyedülálló.

Kapcsolódó cikk:
3 varázslatos fürdőváros az országban »

Dia

Nagyatád Nagyatádon, a parkok és fürdők városában fúrt termálkút vizét 1906 óta használják fürdőzésre. A város szívében, a Széchenyi tér hangulatos parkjában épült gyógyfürdő messze földről csalogatja ide a látogatókat.

Nagyatád

Nagyatádon, a parkok és fürdők városában fúrt termálkút vizét 1906 óta használják fürdőzésre. A város szívében, a Széchenyi tér hangulatos parkjában épült gyógyfürdő messze földről csalogatja ide a látogatókat.

Dia

Békéscsaba A békéscsabai Árpád Fürdő egész évben látogatható. A nyári szezonban az élményfürdő, a csúszda, a gyermekmedence és az uszoda mellett játszótér és sportpályák is várják a látogatókat. A gyógymedencék és az uszoda pedig egész évben üzemel.

Békéscsaba

A békéscsabai Árpád Fürdő egész évben látogatható. A nyári szezonban az élményfürdő, a csúszda, a gyermekmedence és az uszoda mellett játszótér és sportpályák is várják a látogatókat. A gyógymedencék és az uszoda pedig egész évben üzemel.

Dia

 	Kehidakustány  	A család fürdője 2600 négyzetméter vízfelülettel, 13 medencével, több mint kétezer ingyenesen használható nyugággyal, ingyenes parkolási lehetőséggel várja kedves vendégeit.

Kehidakustány

A család fürdője 2600 négyzetméter vízfelülettel, 13 medencével, több mint kétezer ingyenesen használható nyugággyal, ingyenes parkolási lehetőséggel várja kedves vendégeit.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: