Luxuskórházak belülről: hihetetlen, mások hogy gyógyulhatnak

A kiváltságosoknak szinte nyaralás az egészségügyi ellátás.

luxuskórház2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az utolsó dolog, amit egy kórházban elvárnál, az a márványkád a fürdőszobában, belga praliné a zárójelentés mellé, vagy egy szobalány a folyosón és egy eredeti Picasso festmény a falon.

Mégis minderre és még többre is igény van - kínálat és fizetőképes kereslet. A világ számos pontján épül olyan luxuskórház, amelynek deluxe lakosztályai egy ötcsillagos szálloda ellátásával vetekszenek.

Fényűző gyógyulás

Nagyon sokan vannak, akik nem sajnálnak több ezer dollárt kiadni egy éjszakáért, hogy ezekben a minden igényt kielégítő intézményekben gyógyuljanak. A Boston University School of Hospitality Administration egyik kutatása kimutatta, hogy a betegek 38%-a hajlandó lenne többet költeni azért, hogy egy kórházban szállodai típusú és nívójú szolgáltatásokat kapjon az orvosi ellátás mellé.

Az elvárt színvonal olyan dolgokat jelent, mint a tiszta selyem ágynemű, egy konyhasarok a privát kórházi szobában, bolyhos fürdőköpeny a hidromasszázs-zuhanykabin falán vagy menüválasztásos vacsora, inas által felszolgálva. A főként milliomosokat kiszolgáló kórházakban belsőépítészek tervezték meg a jómódú páciensek szobáit, a személyzetet pedig multifunkcionálisnak képezték ki, vagyis az egészségügy és a vendéglátás terén ugyanolyan képzettek. Alaptartozék a jó minőségű és hatalmas síkképernyős tévé, és nem ritkák a valódi műkincsek a kórházi terekben.

A kivitelezők arra hivatkoznak, hogy több kutatás kimutatta, miszerint a hotelszerű szobák és a vendégszeretet ténylegesen javítják a beteg állapotát, és csökkentik a stresszt és a fájdalmat. Ezzel valószínűleg nem lehet vitába szállni, de tény az is, hogy ezt a feleslegesnek tűnő luxust csak a celebek és milliomosok képesek megfizetni.

Nézd meg galériánkban, egyeseknek mi kell ahhoz, hogy garantáltnak érezzék a gyógyulásukat. 

Ezt is szeretjük