Míg itthon a vasárnapi menü sok helyen még mindig rántott hús krumplival vagy rizzsel, addig a kínai konyhában a húsos ételek mellett nagy hangsúlyt kapnak a rostban gazdag zöldségek is. Tudod, mennyi rostot kellene fogyasztanod naponta?
Dia
Az adagok tekintetében is jelentős különbség van a magyar és a kínai ételek között. A Távol-Keleten nem szívesen eszik degeszre magukat az emberek. Ismered a 80%-os szabályt?
A wok egy Kínában több száz éves hagyományokra visszatekintő konyhai eszköz. Nagy előnye, hogy gyorsan és csaknem zsiradékmentesen készülnek benne az ételek.
Dia
A kínai konyha halételekben gazdag, sokszor egészben párolva teszik az asztalra, de pirított tésztákhoz, zöldséges ételekhez is keverik. Próbáld ki az omega-3-diétát!
Dia
Az olyan, a kínai konyha által jól ismert fűszerek, mint a chili, a kardamon, a fokhagyma vagy a csillagánizs mind remek anyagcsere-serkentő, zsírégető hatással bír. Ismerj meg még több karcsúsító fűszernövényt!