A betanin - E162 - legismertebb forrása a cékla. Az élelmiszeriparban gabonapelyhek, gyümölcsjoghurtok, fagylaltok, színezésére használják.
Dia
A lecitin - E322 - számos élelmiszerben - például margarinban, vajban, csokoládéban - megtalálható természetes vegyület. Származhat többek között szójababból vagy napraforgómagból.
Dia
Az aszkorbinsav - E300 - természetes forrásai a gyümölcsök, például a citrusfélék. A C-vitaminnal azonos molekulát gyümölcslevek, nektárok, gyümölcskonzervek előállítása során használják.
Dia
A céklakivonat - E162 - tésztafélék vagy cukorkák színezésére alkalmas, a rózsaszíntől egészen a bíbor mély árnyalatáig.
Dia
Az alma pektint - E440-et - tartalmaz, amelyet az élelmiszeripar lekvárok és egyéb termékek zselésítő anyagaként használ fel.
Dia
Bár a chips alapvetően nem számít egészséges tápláléknak, a zacskó hátoldalán látott E100-as adalékanyagtól nem kell megijedned - ez ugyanis a kurkuma.