Fejfájás-csillapítás gyógyszer nélkül: Képeken 8 könnyű jógagyakorlat
A csecsemő póz vagy a hegy tartás segít fejfájás ellen.

Dia

 	Előrehajlás álló helyzetből - Pada Haszthászana  	Segít regenerálni az idegrendszert, csökkenti a fejfájást azáltal, hogy fokozza az agy vérellátását. Emellett nyújtja az alsó végtagok hátsó izmait, valamint a gerincet - így hátfájás ellen is érdemes kipróbálni. Végzése során arra ügyelj, hogy teli talppal állj a földön, hogy meddig tudsz előrehajolni, az nem számít.

Előrehajlás álló helyzetből - Pada Haszthászana

Segít regenerálni az idegrendszert, csökkenti a fejfájást azáltal, hogy fokozza az agy vérellátását. Emellett nyújtja az alsó végtagok hátsó izmait, valamint a gerincet - így hátfájás ellen is érdemes kipróbálni. Végzése során arra ügyelj, hogy teli talppal állj a földön, hogy meddig tudsz előrehajolni, az nem számít.

Dia

 	Hídállás - Szétu Bandászana  	A hídállás egyrészt csökkenti a váll-, a nyaki és ágyéki területen felgyülemlett feszültséget, másrészt, mivel ebben a pózban a fej lejjebb helyezkedik el, mint a törzs, serkenti az agyi véráramlást, oldja a fejfájást. A gyakorlat végzése során feszítsd meg a farizmokat, hogy ne a derekat terheld.

Hídállás - Szétu Bandászana

A hídállás egyrészt csökkenti a váll-, a nyaki és ágyéki területen felgyülemlett feszültséget, másrészt, mivel ebben a pózban a fej lejjebb helyezkedik el, mint a törzs, serkenti az agyi véráramlást, oldja a fejfájást. A gyakorlat végzése során feszítsd meg a farizmokat, hogy ne a derekat terheld.

Dia

 	Hegy tartás - Tadászana  	A lefelé néző, úgynevezett fordított testhelyzetek segítenek élénkíteni a véráramlást a fejben. A képen látható hegy tartás végzése során arra ügyelj, hogy súlyt a ne a csuklóra, hanem a tenyér párnáira helyezd.

Hegy tartás - Tadászana

A lefelé néző, úgynevezett fordított testhelyzetek segítenek élénkíteni a véráramlást a fejben. A képen látható hegy tartás végzése során arra ügyelj, hogy súlyt a ne a csuklóra, hanem a tenyér párnáira helyezd.

Dia

 	Gyertyaállás - Szarvangászana  	A gyertyaállás ismerős lehet az iskolai tornaórákról. Végzése közben a lábak visszerei kiürülnek, miközben a test felső részében fokozódik a vérellátás. Segít megszüntetni a fejfájást, jó hatással van a pajzsmirigy-működésre is. Amennyiben viszont magas a vérnyomásod, nem ajánlott a gyakorlat végzése.

Gyertyaállás - Szarvangászana

A gyertyaállás ismerős lehet az iskolai tornaórákról. Végzése közben a lábak visszerei kiürülnek, miközben a test felső részében fokozódik a vérellátás. Segít megszüntetni a fejfájást, jó hatással van a pajzsmirigy-működésre is. Amennyiben viszont magas a vérnyomásod, nem ajánlott a gyakorlat végzése.

Dia

 	Halpóz - Matsyasana  	A halpóz nemcsak a hát területét nyújtja finoman, de javítja az agy vérellátását, ezáltal segít elmulasztani a fájdalmat. A gyakorlat felépítése során az utolsó mozdulat a fejtető óvatos lehelyezése legyen a szőnyegre. Amikor pedig bontod a gyakorlatot, ezzel a mozdulattal kezdj.

Halpóz - Matsyasana

A halpóz nemcsak a hát területét nyújtja finoman, de javítja az agy vérellátását, ezáltal segít elmulasztani a fájdalmat. A gyakorlat felépítése során az utolsó mozdulat a fejtető óvatos lehelyezése legyen a szőnyegre. Amikor pedig bontod a gyakorlatot, ezzel a mozdulattal kezdj.

Dia

 	Fejen állás - Sirsászana  	A fejen állás valószínűleg a legnehezebb az általunk összegyűjtött jógagyakorlatok közül, de ha már voltál egy-két jógaórán, nem tűnik majd ördöngösségnek. Arra ügyelj, hogy a fejtetőd és a tenyereid a földön egyenlő szárú háromszöget zárjanak be. Guggolásból építsd fel a gyakorlatot, majd onnan lassan, óvatosan nyújtsd a lábad. A fejen állás regeneráló hatású, nemcsak fejfájás ellen jó, de tehermentesíti az összes belső szervet. Magas vérnyomásban és glaukómában szenvedőknek azonban nem ajánlott.

Fejen állás - Sirsászana

A fejen állás valószínűleg a legnehezebb az általunk összegyűjtött jógagyakorlatok közül, de ha már voltál egy-két jógaórán, nem tűnik majd ördöngösségnek. Arra ügyelj, hogy a fejtetőd és a tenyereid a földön egyenlő szárú háromszöget zárjanak be. Guggolásból építsd fel a gyakorlatot, majd onnan lassan, óvatosan nyújtsd a lábad. A fejen állás regeneráló hatású, nemcsak fejfájás ellen jó, de tehermentesíti az összes belső szervet. Magas vérnyomásban és glaukómában szenvedőknek azonban nem ajánlott.

Dia

 	Csecsemő póz  	Ez a relaxációs póz fejen állás után normalizálja a vérkeringést, valamint ellentétes nyújtást ad a gerincnek. Lazíts csecsemő pózban néhány percig, lélegezz lassan, és figyeld, ahogy a fejfájás megszűnik.

Csecsemő póz

Ez a relaxációs póz fejen állás után normalizálja a vérkeringést, valamint ellentétes nyújtást ad a gerincnek. Lazíts csecsemő pózban néhány percig, lélegezz lassan, és figyeld, ahogy a fejfájás megszűnik.

Dia

 	Hullapóz - Savászana  	A hullapóz minden jógaóra végi relaxáció elmaradhatatlan ászanája. Segít helyreállítani a vérkeringést - csökkentve ezáltal a fájdalmakat -, megnyugtatja a testet-lelket, feloldja az izmokban felgyülemlett feszültséget.

Hullapóz - Savászana

A hullapóz minden jógaóra végi relaxáció elmaradhatatlan ászanája. Segít helyreállítani a vérkeringést - csökkentve ezáltal a fájdalmakat -, megnyugtatja a testet-lelket, feloldja az izmokban felgyülemlett feszültséget.

Ezt is szeretjük
Fotó: