Hol fáj a hátad?

Ez a lelki probléma okozza!

Lehet, hogy görcsösen ragaszkodsz bizonyos dolgokhoz, de előfordulhat, hogy a szigorú neveltetés hozható összefüggésbe a fájdalommal.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár az állandósuló vagy a vissza-visszatérő hátfájás többnyire a mozgásszegény életmód következtében alakul ki, bizonyos esetekben lelki problémák is felelhetnek érte. A hát közepének fájdalma például annak jele, hogy nehézkesen állsz az élethez, illetve léted különböző helyzeteihez.

A hát felső része - nem leled a helyed a világban

A második háti csigolyád gyorsan reagál, amennyiben érzelmi életedben valamilyen probléma merült fel. Ha nem találod a helyed a világban, gyakran az események áldozatának érzed magad, akkor nyak és a lapocka közötti szakaszon jelentkezik a fájdalom.

Valószínűleg különösen a családodat érintő dolgok hatnak rád, és minden konfliktushelyzetet igen intenzíven élsz meg. Az is lehet, hogy régi bosszúságok gyülemlettek fel benned, vagy állandóan a múltba menekülsz a valóság elől ahelyett, hogy bizakodva a jövő felé tekintenél, és a jelent élnéd meg intenzívebben.

Tanulj meg kérni, illetve bízni abban, hogy képes vagy új kihívásokkal megbirkózni. Engedd el a múltat, és fordulj a jövő felé. Hidd el, hogy képes vagy környezeteddel harmóniában élni, valamint elfoglalni helyedet a világban.

A lapockák között - szigorú nevelésből eredő frusztráció

A lapockák között elhelyezkedő hatodik háti csigolya akkor fáj, ha túl szigorúan ítélkezel magad felett, szorongsz. Lehet, hogy nagyon merev nevelést kaptál, minden szabályt pontról pontra be kellett tartanod.

Amennyiben ilyen tekintélyelvű, kevéssé engedékeny környezetben nőttél fel, előfordulhat, hogy lelkiismeret-furdalásod lesz, ha néha jót akarsz magadnak, vagy időt hagynál bizonyos dolgokra. Minden megmozdulásodat, minden szavadat, gondolatodat elemzed azért, hogy biztos lehess benne, helyesen cselekszel. Gyakran szorongsz, és azzal bünteted magad, hogy elszigetelődsz a világtól. Áldozatnak érzed magad, tehetetlennek az események lefolyásával szemben.

Jobban tennéd, ha lazább és engedékenyebb lennél magaddal, megtanulnád meglátni a jót a történésekben. Így minden tapasztalat alkalmával nőhet az önismereted.

Ne betegítsen meg az íróasztal!

Amennyiben nem lelki probléma, hanem az ülőmunka okozza a hátfájásodat, íme, néhány tipp, hogy mit tehetsz az irodai betegségek ellen.

A rekeszizom magasságában - görcsös ragaszkodás

A rekeszizom vonalában található nyolcadik és kilencedik háti csigolya egymással szorosan összefügg. Ha ezen a tájékon fáj a hátad, azt bizonytalanság okozhatja. Talán attól félsz, hogy elveszíted egy élethelyzet vagy egy ember feletti irányításodat. Akkor érzed magad biztonságban, ha életed minden apró területét átláthatod, tudod, hogy nem érnek meglepetések. Amint az egyensúly felborulni látszik, a rekeszizom magasságában elhelyezkedő hátcsigolyák megfájdulnak, reménytelenséget érzel, és nehezen látod meg a fényt az alagút végén.

Mindezt elkerülheted, ha bízol az életben, és elengeded a görcsös vágyat az irányításra. Hiszen akkor leszel igazán ura az életednek, ha néha elengedsz dolgokat.

A hát alsó része - burokban élsz

A tizenkettedik háti csigolya akkor betegszik meg, ha burokban élsz. Amennyiben a hátfájás a hát legalsó szakszára korlátozódik, valószínűleg hajlamos vagy rá, hogy kritizálj, elítélj dolgokat, és gyorsan eljutsz a konklúziókig. Mindezt nem azért, mert valaminek utánajártál, hanem mert a megfigyeléseid olyan téves benyomásokhoz vezetnek el, amelyeket a saját szád íze szerint magyarázol. Eközben belülről felemésztő dühöt érezhetsz. Érzékeny és igen ingerlékeny személyiség vagy, aki gyakran épít légvárakat, és különböző forgatókönyveket játszik le az agyában. Mivel nehezen engedsz a környezetednek, gyakran bizonytalanságérzés keríthet hatalmába.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ahhoz, hogy mindez ne jelentsen többé problémát, tanulj meg helyesen kommunikálni, illetve az érintett személyekkel beszéld meg a dolgokat annak érdekében, hogy a benned lakozó kétségtől és bizonytalanságérzéstől megszabadulhass.

Cikkünk Jacques Martel Lelki eredetű betegségek lexikona című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük