5 isteni gluténmentes panírrecept

Sokkal egészségesebb változat is létezik, mint a hagyományos panír. Ebbe forgasd a húst, ha unod a zsemlemorzsát!

Dia

	Zabpehelyliszt	A zab a legolcsóbb és legkönnyebben elérhető gluténmentes gabonaféle, magas a fehérje- és rosttartalma, alacsonyabb szénhidráttartalma pedig lassan szívódik fel a szervezetben. Ételérzékenyek is fogyaszthatják, bár az esetleges gluténszennyezésre figyelni kell. Panírozáskor ugyanúgy használhatod, mint a búzalisztet, sőt variálhatod egy kis zabpehellyel is.

Zabpehelyliszt

A zab a legolcsóbb és legkönnyebben elérhető gluténmentes gabonaféle, magas a fehérje- és rosttartalma, alacsonyabb szénhidráttartalma pedig lassan szívódik fel a szervezetben. Ételérzékenyek is fogyaszthatják, bár az esetleges gluténszennyezésre figyelni kell. Panírozáskor ugyanúgy használhatod, mint a búzalisztet, sőt variálhatod egy kis zabpehellyel is.

Fotó: vcortocci.wordpress.com

Dia


                        	Rizsliszt
                        	A rizsliszt szintén jó alternatívát kínál a gluténmentes étkezésben a búza helyettesítésére, hiszen nagyon finom, ropogós bundát tudsz belőle készíteni. Glikémiás indexe elég magas, így a fogyókúránál és a diabetikus étrendnél ajánlott óvatosan alkalmazni.
                        	Lehetőleg figyelj oda az olaj minőségére is, a napraforgóolaj helyett ugyanis tanácsosabb az olíva- és a kókuszolaj használata.

Rizsliszt

A rizsliszt szintén jó alternatívát kínál a gluténmentes étkezésben a búza helyettesítésére, hiszen nagyon finom, ropogós bundát tudsz belőle készíteni. Glikémiás indexe elég magas, így a fogyókúránál és a diabetikus étrendnél ajánlott óvatosan alkalmazni.

Lehetőleg figyelj oda az olaj minőségére is, a napraforgóolaj helyett ugyanis tanácsosabb az olíva- és a kókuszolaj használata.

Fotó: everydaylife.globalpost.com

Dia

	Szezámmagliszt	A legegészségesebb változatok a maglisztekkel érhetők el, bár használatuk nem mindig könnyű és az áruk is borsos. A szezámliszt ajánlott mindenkinek, hiszen gluténmentes és könnyen kezelhető. A szezám a paleo diéta kedvelt alapanyaga is. Nagyon finom és különleges panír készíthető vele, főleg, ha kiegészíted szezámpehellyel vagy szezámmaggal. Sütésnél viszont figyelj, mert ez a panír gyorsabban megég, így pedig kicsit kesernyésebb lehet az íze!

Szezámmagliszt

A legegészségesebb változatok a maglisztekkel érhetők el, bár használatuk nem mindig könnyű és az áruk is borsos. A szezámliszt ajánlott mindenkinek, hiszen gluténmentes és könnyen kezelhető. A szezám a paleo diéta kedvelt alapanyaga is. Nagyon finom és különleges panír készíthető vele, főleg, ha kiegészíted szezámpehellyel vagy szezámmaggal. Sütésnél viszont figyelj, mert ez a panír gyorsabban megég, így pedig kicsit kesernyésebb lehet az íze!

Fotó: rozmena.wordpress.com

Dia


                        	Mandulaliszt
                        	A mandulaliszt nem olcsó alapanyag, felhasználását tekintve azonban rendkívül sokoldalú. Remekül illik a sütemény- vagy kenyérfélékhez, de enyhébb, semlegesebb íze miatt panírozásra is megfelelő. Kiegészítheted mandulapehellyel vagy dióval, különleges és ropogós bundát képeznek.

Mandulaliszt

A mandulaliszt nem olcsó alapanyag, felhasználását tekintve azonban rendkívül sokoldalú. Remekül illik a sütemény- vagy kenyérfélékhez, de enyhébb, semlegesebb íze miatt panírozásra is megfelelő. Kiegészítheted mandulapehellyel vagy dióval, különleges és ropogós bundát képeznek.

Fotó: www.recipeshubs.com

Dia

	Kókuszliszt	Az előbbiek mellett a kókuszliszt is rendkívül egészséges, és temérdek lehetőséget rejt magában: az íze kicsit édeskésebb, de ne hidd, hogy csak süteményekben használhatod! Egy könnyebb, kevésbé karakteres ízű húshoz - például egy csirkemellhez - nagyon jól illik panírként is. Ráadásul sütés után csodásan ropogós, aranybarna bundát ad. Arra azért figyelj, hogy mivel rengeteg vizet képes felvenni, hamar ragacsossá válik panírozás közben!

Kókuszliszt

Az előbbiek mellett a kókuszliszt is rendkívül egészséges, és temérdek lehetőséget rejt magában: az íze kicsit édeskésebb, de ne hidd, hogy csak süteményekben használhatod! Egy könnyebb, kevésbé karakteres ízű húshoz - például egy csirkemellhez - nagyon jól illik panírként is. Ráadásul sütés után csodásan ropogós, aranybarna bundát ad. Arra azért figyelj, hogy mivel rengeteg vizet képes felvenni, hamar ragacsossá válik panírozás közben!

Fotó: http://gluten.lovetoknow.com/
Ezt is szeretjük
Fotó: