Titkos receptek, hogy magabiztos legyél
Nem kell mindenkinek tudnia, hogy éppen hullafáradt vagy, ahogy azt sem, hogy ideges. Tippjeinkkel elrejtheted a bajokat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy nő legyen mindig szép, fiatal, egészséges, ápolt, tiszta és friss. De mi van akkor, ha éppen menstruálsz, vagy nem aludtál előző éjjel? Mi van, ha már napok óta szétvet az ideg, vagy éppen gyomorfájásod van?

Vége a lestrapált napoknak, hiszen mindezeket a gondokat könnyedén le tudod győzni, ha a természet patikáját hívod segítségül.

Macskagyökér – a kiborító főnök ellen!

Ha éppen nagyon nehéz időszak előtt állsz, vagy tegnap kikészített idegileg a főnököd, biztosan nem szeretnéd, hogy mindenki lássa rajtad. Mennyivel jobb lenne teljes nyugalomban és magabiztosan besétálni reggel az irodába, mintha mi sem történt volna, nem?

Ehhez tökéletes segítséget nyújthat a macskagyökér. A macskagyökér ugyanis csodálatos nyugtató hatással van a szervezetre. Segíti a szívműködést, ha az túlságosan is le van terhelve, este kellemesen álomba ringat, de úgy, hogy másnap nem leszel nyomott tőle, de még az idegességgel járó gyomorbántalmakat is megoldja.

Használhatod tea formájában is, de akár esti fürdődből is nyugtató spa-t varázsolhatsz segítségével.

Tea
Forrázz le 3 deci vízzel 2 teáskanálnyi macskagyökeret, majd fedd le, és hagyd állni 8-10 percig. Szűrd le, és ha kellőképpen kihűlt, már ihatod is!

Fürdő
Forralj fel 1 liter vizet, és keverj el benne 100 gramm macskagyökeret. Hagyd állni fél napon keresztül, majd öntsd hozzá az esti fürdővízhez.

Golgotavirág – hogy ne legyen semmi azokon a napokon!

Minden nő tudja, hogy milyen a világ a menstruáció első néhány napjában. Mindenki rettentő idegesítő, minden tevékenység fárasztó, az ülés, az állás kényelmetlen. Az egyetlen dolog, ami megnyugvást hozhat, egy jó film, egy meleg takaró és egy kényelmes kanapé.

Igen ám, de sajnos nem lehet minden hónapban betegszabadságot kivenni. Hogy többé ne legyenek hajmeresztő menstruációs panaszaid, és ne halld vissza a liftajtó becsukódásánál, ha valakinek idegesen válaszoltál, hogy: „Hagyd, biztos megjött neki!”, próbáld ki a golgotavirágot.

Nyugtató, görcsoldó, émelygéscsillapító hatása révén kiegyensúlyozottá varázsol a hónap minden napján, és végtelen nyugalommal áraszt el.

Tea
Egy teáskanál szárított golgotavirágot forrázz le egy csészényi forró vízzel. Fedd le, és hagyd állni 10 percet. Szűrd le, és naponta 3 csészével igyál meg belőle.

Angyalgyökér – a nagy bulik után!

Van, hogy becsúszik egy-egy nagyobb szabású buli a hétköznapokon is? Ugye milyen nehéz macskajajjal és égő gyomorral bevánszorogni hajnalok hajnalán az irodába? Nos, nem kell mindenkinek észrevennie, hogy előző nap kirúgtál a hámból, hiszen sminkkel, kávéval sokat dobhatsz külsődön. Sőt, még a gyomorfájást, az émelygést és a másnaposság tüneteit is megszüntetheted!

Az angyalgyökér ugyanis nyugtatja a gyomrot, emésztésserkentő hatása révén hamarabb megszabadít az előző nap magadba pakolt és magadba töltött mérgek hatalmas mennyiségétől, és frissítő hatása révén még felébredni is segít.

Tea
Tegyél egy teáskanál teát egy csésze hideg vízbe, majd forrósítsd fel. Forrald körülbelül egy percig, majd hagyd állni negyed órát. Szűrd le, és étkezések előtt idd meg.

OLVASD EL EZT IS!

no tanul
  • tanulás
  • táplálkozás

Ezeket edd vizsgaidőszakban!

Ezt is szeretjük