8 gyógynövény, ami egy balkonládában is termeszthető: nyáron már teát készíthetsz belőlük

Otthon, akár egy erkélyen is termeszthetsz gyógynövényeket.

zold-fuszerek-cserep-erkely

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az otthoni gyógynövénytermesztésre ideális hely a kert, ám ennek hiányában a kisebb helyigényű, gyógyhatású növények akár az erkélyen, egy nagyobb balkonládában vagy dézsában is elférnek.

A bazsalikomot, madársalátát vagy akár néhány tő balkonparadicsomot sokan magukénak tudhatnak az erkélyen, ám egy naposabb, jó adottságú helyen remekül érezhetik magukat a kisebb gyógynövények is. Megvásárolhatók palántaként, szaporíthatók dugványozással, de magról is vethetők, néhány hónap múlva már biztosan szedheted a friss, zsenge leveleket.

Gyógynövények az erkélyen

A gyógynövények a házi patika fontos szereplői lehetnek: egyesek teába főzve az immunrendszert támogatják, míg mások a megfázásos tünetek enyhítésében, a gyomorbántalmak megszüntetésében segítenek. Virágaik vagy leveleik szárítva sokáig felhasználhatók.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük