Gyakori felfázás: 3 rejtett ok a visszatérő hólyaghurut mögött

Bár a felfázás bakteriális eredetű fertőzés, bizonyos lelki tényezők hajlamosíthatnak rá.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hólyaghurut gyakori női probléma az őszi-téli időszakban. Hogy kifejezetten női betegség, annak oka egy anatómiai sajátosság. Mivel a nők húgycsöve rövidebb a férfiakéhoz képest, a kórokozók könnyebben jutnak fel rajta a húgyhólyagba.

Ugyanakkor a visszatérő betegség hátterében lelki okok is állhatnak. A húgyúti fertőzések pszichés szinten legtöbbször azt jelzik, hogy sok nem kifejezett frusztrációt, fájdalmat és bizonytalanságot élsz meg.

Hólyaghurut - felfázás

A húgyhólyag egy izmos falú, nyálkahártyával bélelt tömlő, mely a végbél előtt helyezkedik el, és a vesékből a két húgyvezetéken át érkező vizelet összegyűjtésére szolgál.

A felfázás tünetei

  • Alhasi fájdalom.
  • Vér a vizeletben.
  • Gyakori vizelési inger.
  • Fájdalmas - égő, csípő - vizeletürítés.

A felfázás mögött megbúvó lelki okok

Megoldatlan probléma a személyes kapcsolataidban

A gyakori fertőzés összefüggésben állhat a lelkedben felgyülemlett dühvel. Talán olyan ellenérzés, irritáció vagy bármilyen más negatív érzés áll a háttérben, amely személyes kapcsolataidat érinti.

A leggyakoribb női fertőzések természetes ellenszerei

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mint ahogyan a hüvelygyulladás esetében a szexualitásoddal kapcsolatos frusztrációkat élhetsz meg. Mivel a húgyrendszer és a szaporító szervrendszer egyik része - vagina - kapcsolatban állnak egymással, az egyik fertőzése átterjedhet a másikra.

Szakítás a háttérben

Hólyaghurut szétválást követően is felléphet. Talán nem voltál képes kifejezni a negatív érzéseidet, ezért félelmek és belső konfliktusok kerülhetnek a felszínre benned azzal kapcsolatosan, hogy mi vár rád a későbbiekben. Ilyen esetben egyik frusztrációt élheted meg a másik után, és gyakran megesik, hogy másokra hárítod a saját felelősségedet is. Ha kész vagy a kezedbe venni sorsod irányítását, és úgy döntesz, hogy továbblépsz, újra önmagad lehetsz, függetlenül a jelen és előző kapcsolataidtól.

Görcsösen ragaszkodsz a régihez

A húgyhólyag az élettel szembeni elvárásaidat is jelképezi. A visszatérő húgyhólyagproblémák arra is utalhatnak, hogy hajlamos vagy olyan régi gondolatokba kapaszkodni, amelyeket nem akarsz elengedni. Félsz a változásoktól, mert bizonytalanságot érzel velük kapcsolatban.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A betegség arra utalhat, hogy hosszú ideje szorongsz, és hogy ideje elengedned a nemkívánatos negatív érzéseidet. Ahhoz, hogy megszabadulj a visszatérő hólyagproblémáktól, érdemes feltenned magadnak a kérdést: mi az, amit visszatartasz az életedben, és mi az, amit jobb lenne elengedned?

Cikkünk megírásában Jacques Martel Lelki eredetű betegségek lexikonja című könyve segített.

Ezt is szeretjük