Évekkel előre jelzi a szívbetegséget, ha ilyen vonalat látsz a füleden: képeken a Frank-jel
A legtöbben nem ismerik az összefüggést a vonalak és a szív betegségei között, pedig érdemes lenne.

fulcimpa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos tényező létezik, mely jelentős mértékben növelheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, legyen szó az öröklött hajlamról, a dohányzásról, az egészségtelen táplálkozásról vagy épp a mozgáshiányról. Ezekről általában tud az ember, hiszen ő maga csinálja.

Vannak azonban ennél furcsább jelek is, elég csak az úgynevezett Frank-jelre vagy Frank-vonalra gondolni, mely az összefüggés felfedezője, Sanders T. Frank után kapta a nevét.

A Frank-jel egy függőleges vonal a fülön, mely általában a fülcimpa aljától a fülkagyló nyílásáig tart, és ráncszerű látványt nyújt. Az elmélet szerint ennek jelenléte előre jelezheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, emellett a korai öregedésre és a cukorbetegségre is utalhat, már akkor is, ha előbbieknek még semmiféle más tünete nem jelentkezett.

Az összefüggés okai máig nem egyértelműek, kutatók azonban valószínűsítik, hogy a háttérben az állhat, hogy a szívizom és a fülcimpa alkotóanyaga genetikailag hasonló. Létezik továbbá olyan elmélet is, mely szerint a fülön megjelenő ránc az erek károsodott állapotával mutat szoros összefüggést.

Fotó: wikipedia.org, Med ChaosWiki.

Ezt is szeretjük