Több kutatás is foglalkozott már a gyömbér apoptózist elősegítő hatásával, amit elsősorban a benne található, gingerol nevű hatóanyagnak köszönhet.
Dia
A csípős ételek nagy mennyiségben fogyasztva károsak lehetnek az emésztőrendszerre, kis mennyiségben azonban számos jótékony hatásuk lehet, sőt, a csípősségért felelős kapszaicin is egy, az apoptózist elősegítő hatóanyag.
Dia
Csakúgy, mint a paradicsomban nagy mennyiségben megtalálható likopin.
Dia
A vörös és lila szőlő, valamint a vörösbor a bennük található resveratrol révén fejthetik ki az említett hatást.
Dia
A gránátalmát nem véletlenül tartják a rákmegelőzés egyik leghatékonyabb eszközének, a benne található antocianin szintén a rákos sejtek öngyilkosságát segíti elő.
Dia
Az indole-3-carbinol is ilyen hatóanyag, mely a keresztesvirágzatú zöldségekben, például a brokkoliban, kelbimbóban, káposztában, karfiolban, karalábéban is nagyobb mennyiségben megtalálható.
Dia
Bár nem étel, plusz egy tippként meg kell említeni a listában a zöld tea fogyasztásának előnyeit is, a benne található EGCG ugyanis szintén felsorakozhat az apoptózist elősegíti hatóanyagok közé.