Ekcémára diólevél, aknéra galajtea: 8 bőrgyógyító gyógynövény

A gyógynövények erejével a bőrproblémák is orvosolhatók.

borproblema bortunet lemosas
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyógynövények nemcsak teakúrákban hatásosak: különböző bőrprobléma esetén többjük külsőleg is hatékonyan alkalmazható. A tünetek jellegétől, okától függ, hogy mely növény és milyen formában segít leginkább.  

Egyes gyógynövények borogatásként, mások krémbe főzve nyújtják a legnagyobb segítséget: csökkentik a bőr gyulladását, leviszik a pirosságot, és enyhítik a viszketést, vagy támogatják a regenerálódást.

Gyógynövények bőrproblémákra

A kínzó bőrproblémákhoz kész, természetes alapanyagú készítmények, krémek, olajak kaphatók a drogériákban, gyógyszertárakban, de a teanövényekből magad is készíthetsz gyógyhatású szert. Az alapanyag ugyancsak drogériákban, gyógynövény-szaküzletekben, bioboltokban vagy webshopokban szerezhető be.

A körömvirág és az aloe vera széles körben ismert bőrgyulladás-csökkentő, és a fekete nadálytőből készült krémeket is sokan használják sérülések, zúzódások kezelésére, de ezeken felül is van bőven gyógyító növény. Más-más gyógynövényre van viszont szükség akné, ekcéma vagy épp égési sérülések kezelésére: ismerj meg néhány általános tudnivalót!

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük