A szilva frissen, aszalva és lekvár formájában is a legjobb természetes hashajtó. Mindezt magas rosttartalmának és a benne található szorbitol nevű cukornak köszönheti.
Dia
Az aszalt vörös áfonya szinte bármilyen bakteriális eredetű fertőzéssel felveszi a harcot. Épp ezért E.coli okozta felfázás esetén is érdemes kiegészítő gyógymódként alkalmaznod.
Dia
A mazsola remek gyulladásgátló.
Dia
Az aszalt sárgabarack kiemelkedően magas vastartalommal bír. Ha téged is érint a gyakori női betegség, a vashiányos vérszegénység, fogyassz minél többet az aranysárga csemegéből. További vasforrásokért kattints ide!
Dia
A szárított datolya ásványianyag-tartalmának köszönhetően vértisztító hatású. A gyümölcs egyebek közt kalciumban, magnéziumban és B-vitaminban is gazdag, így az immunrendszeredet is erősíti.
Dia
A szárított füge kiváló őszi-téli csemege. Magas rosttartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, továbbá jó hatással van a gyulladásos emésztőrendszeri megbetegedésekre. A benne lévő káliumból adódóan vízhajtó és méregtelenítő is.
Dia
Az aszalt banán kiváló csemege, ha csak munka vagy tévénézés közben nassolnál valamit. Triptofántartalmának köszönhetően hangulatjavító hatása van, míg a benne lévő pektin segít megszüntetni a hasmenéses panaszokat.