Hihetetlen áttörés! A romlott fog ezzel a gyógyszerrel újjáépíthető lesz
Már létező gyógyszerrel lehet regenerálódásra késztetni a fogat.

nagykep?cikkid=168437&kep=fogak1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Komoly felfedezés fűződik a King’s College London kutatóinak nevéhez, rájöttek ugyanis, miként lehet a jövőben helyreállítani, regenerálni a már romlott fogakat anélkül, hogy fogorvosi kezelésre, fúrásra, tömésre kerülne a sor.

Létezik ugyanis egy anyag, az eredetileg Alzheimer-kóros betegeknek szánt tideglusib, mely képes stimulálni és arra serkenteni a fogak belsejében megtalálható őssejteket, hogy újraépítsék előbbiek szöveteit.

Mindezt egereken végzett tesztek igazolták, akiknek fogait tideglusibbal átitatott, biológiailag lebomló szivacsokkal kezelték, illetve tömték be. A szivacsok idővel eltűntek, helyükön azonban már újjáépült szövet volt látható.

A kutatók, köztük a vezető kutató, Paul Sharpe professzor szerint mindez forradalmasíthatja a fogászatot és azt, ahogy a fogorvosok jelenleg kezelik a lyukas fogakat, mivel pedig egy már klinikailag tesztelt gyógyszerről van szó, úgy véli, a módszer hamar átkerülhet a mindennapi gyakorlatba is. Nem utolsó szempont továbbá, hogy az eredmény azt is bizonyítja, milyen csodálatos módon képes a test gyógyítani önmagát.

Ezt is szeretjük