Immunerősítő, bőrregeneráló
Évezredes csodaszer
A növény rengeteg problémát orvosol. Cikkünkből megtudhatod, mi mindenre jó, és hogyan tarthatod otthon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A liliomfélék családjába tartozó aloe vera – más néven orvosi aloe – az egyik legrégebbi gyógynövény, melyet az emberiség tudatosan használ. Hamvaszöld, húsos levelei lándzsa alakúak, szélük tüskés.

Sebgyógyításra

Az aloe gyógyító hatóanyagait a húsos levélben található sárgás színű, kesernyés nedv tartalmazza. Ez a levélnedv roppant hatékony bőrregeneráló hatásáról ismert. Kiválóan alkalmazható égési sérülések, fekélyek, de akár nyílt sebek gyógyítására is.

Vizsgálatok bizonyították, hogy a levél nedve háromszor olyan gyorsan gyógyítja a sebeket, mint egyéb vegyi készítmények. Serkenti a hámosodást, fájdalomcsillapító hatású, és elősegíti a sérült bőr regenerálódását – meggyorsítva ezzel a gyógyulási folyamatokat. A sebgyógyításra alkalmas aloe-termékeket főleg gél formájában hozzák kereskedelmi forgalomba.

Házi, gyógyászati célra kizárólag külsőleg használd az aloét. Égési sérülés, vágás, rovarcsípés esetén az alsó levelekből törj le egy darabot, majd a letört részt helyezd a sebre.

Bőrproblémákra

Az aloe gyógyító, szépítő hatását már az ókorban is ismerték. A legendák szerint Kleopátra az aloe bőrregeneráló erejének köszönhette szépségét. Gyulladáscsökkentő hatása miatt a 21. század kozmetikai ipara is előszeretettel alkalmazza az aloe verát alapanyagként. A növény hatóanyaga enyhíti az ekcéma által okozott súlyos tüneteket, méregtelenítő és bőrösszehúzó hatásának köszönhetően csökkenti a pattanások kialakulását. Ezen kívül pedig megnyugtatja, valamint hidratálja a száraz bőrt.

A kozmetikai ipar az aloe vera kivonatát előszeretettel alkalmazza tusfürdők, különböző bőrápoló krémek, valamint tonikok és lemosók alapanyagaként.

Belsőleg alkalmazva

A jól ismert mondás szerint a szépség belülről fakad. Az aloe vera alapanyagú termékeket nem csak külső bőrápolási céllal használják sikeresen. Léteznek aloe verát tartalmazó italok, étrend-kiegészítők, melyeknek legnagyobb előnyük az immunrendszer erősítésében rejlik. Ezen kívül az aloe-termékek serkentik az emésztést, valamint – gomba- és baktériumölő hatásuk révén – segítenek helyreállítani az bélflóra természetes egyensúlyát.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Aloe a lakásban

Ahhoz, hogy otthon tarts aloe verát, jó tudnod, hogy a növény rendkívül fagyérzékeny, mivel testének 95%-a víz. Levele és a benne található nedv már mínusz négy fokon károsodik, ezért a téli időszakban kizárólag lakásban tartható. A növény számára széles, lapos, vízelvezető nyílással rendelkező edényt válassz. A cserép aljára négy-öt centiméter vastagságban szórj durva kavicsot, az ültetéshez pedig válassz kaktuszokhoz ajánlott földkeveréket. Az aloét tavasszal egy alkalommal tápoldatozd – virágzó dísznövényekhez készült tápoldattal. Nyáron a növény igényli a sok vizet. Ajánlott minden alkalommal jól megöntözni, majd a következő öntözéssel addig várni, míg a növény földje nem száradt ki teljesen.

Télen a növény talaja legyen szinte csontszáraz, csak néhány hetente szükséges egy-egy pohár vízzel meglocsolni. A lakásban tanácsos napsütötte helyet keresni az aloénak, nyáron ki lehet tenni a szabadba is.

OLVASD EL EZT IS!

gyogynovenyek 2
  • fájdalomcsillapító
  • gyógyító táplálékok

Rákellenes, immunerősítő, fájdalomcsillapító

Ezt is szeretjük