4 forradalmi allergia elleni készítmény
Vény nélkül kaphatók!
Ha az allergia megkeseríti életed, de nem akarsz gyógyszert szedni, válassz természetes készítményeket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A légúti allergia sok ember napjait nehezíti meg - különösen a nyári időszakban. Tünetei általában az orrdugulás, tüsszögés, szemviszketés, pirosság és könnyezés. Ezek a jelek lehetnek egészen enyhék, de akár olyan erősek is, hogy a mindennapi tevékenységet is akadályozzák.

Ma már egyre többen fordulnak gyógyszerek helyett a természetes anyagokból készült szerekhez. Ha te is ezeket részesíted előnyben, most megtalálhatod, amire szükséged van.

Sterimar orrspray

A steril tengervizet tartalmazó Sterimar orrspray rendkívül praktikus, hiszen egész évben tudod használni. Allergia-szezonban az orrüregek tisztítására alkalmazhatod. Az orrba fújva a vízzel együtt távoznak az allergiát okozó pollenek, a por, valamint más, irritációt okozó szennyeződések. Kellemesen frissíti és nyugtatja a nyálkahártyát, így meleg, száraz levegőjű helyiségben is kiválóan használható.

Tisztító hatása ugyanakkor segítségedre lehet téli megfázás esetén is. Feloldja a beszáradt váladékot, ezzel segítve az orrjáratok ürülését, könnyítve a légzést és gyorsítva a gyógyulást. Nagy előnye, hogy mivel a vízen kívül nem tartalmaz semmilyen más anyagot, naponta akár többször is használhatod, hosszabb távon is. Megvásárolható gyógyszertárakban és drogériákban, körülbelül 1700 forintért.

Dr. Theiss - Alergol

Nem túl elterjedt készítmény az Alergol pollen elleni védőkenőcs. Ez kivételesen nem a tünetek kezelésére használható, hanem azok kialakulásának megelőzésére. A krémet az orrcimpák belső felére kell felkenni, ahol megtapadva különleges védőréteget képez, ami megakadályozza, hogy az allergének bejussanak az orrnyálkahártyára, és irritációt okozzanak.

Szinte minden légúti allergén ellen hatásos, lehet az pollen, por, poratka vagy állati szőrök. A krém segítségével akár teljesen meg is szűnhetnek allergiás tüneteid, és megelőzheted a nyálkahártya-gyulladást is. Az Alergol termékcsalád többi tagjával még erősebben harcolhatsz az allergia ellen. A védőkenőcs kapható gyógyszertárakban és drogériákban. Ára 1400 forint körül van.

Antipoll forte

Az Antipoll forte a népi gyógyászatban használt gyógynövények kivonatait tartalmazza. Allergiás és hurutos felső légúti betegségek esetén javasolt az alkalmazása kiegészítő kezelésként, de enyhe esetben segít megszüntetni a szemviszketést, tüsszögést és orrdugulást is.

Naponta két alkalommal oldj fel négy milliliternyit a készítményből vízben vagy gyümölcslében. A pollenszezon kezdetén a leghatásosabb elkezdened a kúrát, és legalább négy hétig folytasd, azonban vigyázz, hogy három hónapnál ne tartson tovább. A készítményt megvásárolhatod gyógyszertárakban és bioboltokban, ára körülbelül 4300 Ft.

Luffeel orrspray

A homeopátiás készítmények manapság nagyon elterjedtek. Sokféle betegség vagy tünet kezelésére alkalmazhatók, hiszen összetételük a szervezet öngyógyító mechanizmusainak beindításában ad segítséget. Ma már sokan használják ezeket gyógyszerek helyett, az allergia kezelésére is. A Luffeel orrsprayt a tünetek meglétekor alkalmazhatod azok csökkentésére.

Használhatod felső légúti allergiás megbetegedések, szénanátha, valamint a szemen jelentkező allergiás tünetek kezelésére. Gyulladáscsökkentő hatású, gátolja az allergiás reakciókat és serkenti az immunrendszert, így segít az allergia elleni harcban. A Luffeel tablettával együtt alkalmazva még hatásosabban gátolja a tüneteket, így teljes terápia folytatható, akár hosszabb ideig is. Homeopátiás készítményeket gyógyszertárakban vásárolhatsz, ez az orrspray körülbelül 1900 Ft.

Ezt is szeretjük