3 nap, 2 kiló

Zsírfaló citrus-diéta

A C-vitaminban gazdag ételek nemcsak az immunrendszert erősítik, de serkentik az emésztést és a zsírégetést is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, illetve a nyári kicsapongások következményeitől, emellett immunrendszeredet is fel akarod készíteni a hűvösebb napokra, a citrus-diétát mindenképp próbáld ki!

Mit érhetsz el a diétával?

  • Súlycsökkenést – a három nap alatt körülbelül 2 kilót adhatsz le.
  • Immunrendszered megerősödik.
  • Emésztésed javul.
  • Zsírt égethetsz.

Hogyan kövesd a diétát?

  • Minden nap fogyassz el legalább 2-3 liter folyadékot – ásványvizet, gyógy- és gyümölcsteát, melybe keverj egy kevés citromot.
  • Ne fogyassz kávét, illetve alkoholtartalmú italokat.
  • A napi C-vitamin beviteled közelítse meg a 200 milligrammot.
  • Minden étkezéshez fogyassz citrusféléket, például citromot, narancsot, lime-ot, grépfrútot vagy mandarint.
  • Fogyassz magas C-vitamin tartalmú élelmiszereket, például paprikát, brokkolit, kelbimbót, fejes vagy savanyú káposztát.

Tudtad?
A legmagasabb C-vitamin tartalma a narancsnak van, egy darabban körülbelül 75 mg, míg egy citromban körülbelül 40 mg, egy grépfrútban mintegy 55 mg, egy lime-ban pedig közel 24 mg található.

Mintaétrend

1. nap

Reggeli: túrós grépfrút kiflivel.
Vágd ki a grépfrút húsát, a gerezdek közötti hártyát húzd le. A filézett gyümölcsöt töltsd vissza a héjába, és csepegtess rá folyékony édesítőszert. A túrót halmozd a közepére. Fogyaszd egy kiflivel és édesítés nélküli zöld teával.

Ebéd: citromos pulykamell.
15 dkg pulykamellfilét vágj csíkokra, és sózd be. Egy kis fej hagymát apríts kockákra, felforrósított vajban forgasd meg, és adj hozzá egy fél, kockákra vágott almát. Ízesítsd curry-vel, és önts rá egy deci cukrozatlan almalevet. Sóval ízesítve párold 3-4 percig. A forró vízzel leöblített citrom héját reszeld le, a levét facsard ki. Adj két evőkanál tejszínt a húshoz, majd ízesítsd sóval, a citrom reszelt héjával és levével. Köretként fogyassz hozzá durumtésztát vagy barnarizst.

Vacsora: narancsos almasaláta.
Keverj össze egy evőkanál homoktövisbogyó-szörpöt egy deci ásványvízzel, fahéjjal, gyömbérrel, és ízesítsd folyékony édesítőszerrel. Egy narancsot bonts gerezdjeire, és amennyire csak tudod, távolítsd el róla a fehér hártyát. Hámozz meg egy almát, és reszeld a narancsgerezdek tetejére. Locsold meg az elkészített mártással.

2. nap

Reggeli: savanyú káposztás ananász.
Alaposan pucolj meg fél friss ananászt, és kockázz össze belőle 15 dekányit – használhatsz konzerv ananászt is. Rakd tányérra, és púpozd rá a szálakra szedett savanyú káposztát. Csöpögtess rá olajat és folyékony édesítőszert. Egy kis sárgarépát hámozz meg, vágd vékony csíkokra, és rendezd el a káposzta tetején. Fogyassz hozzá gyógynövényeket.

Ebéd: paprikaparádé tojással.
Két kávéskanál olívaolajon párolj meg egy fej apróra vágott vöröshagymát és két gerezd fokhagymát. Egy-egy nagy piros és zöld kaliforniai paprikát vágj csíkokra, és néhány percig párold együtt a hagymákkal.

Adj hozzá 10 dkg paradicsompürét, és ízesítsd sóval, cayenne-borssal és egy csepp vörösborecettel. Fedő alatt párold még 10 percig, utána pirítsd további 5 percig fedő nélkül. Verj fel két tojást egy evőkanálnyi szódavízzel, öntsd a paprikaparádéra, és süsd úgy, mint az omlettet.

Vacsora: paradicsomos brokkoli csőben sütve.
25 dkg friss vagy mélyhűtött brokkolit vágj 3 centis darabokra, sós vízben főzd 5 percig, majd szűrd le. Egy kis tűzálló edényt kenj ki olajjal. Teríts az aljára brokkolit, arra két, gerezdekre vágott húsos paradicsomot, és sózd meg. Egy tojást keverj össze két evőkanálnyi tejjel, kevés sóval, borssal, szerecsendióval, és öntsd a zöldségre. Reszelj a tetejére sajtot, és addig süsd forró sütőben, amíg a teteje meg nem pirul.

3. nap

Reggeli: narancssaláta tojással.
Egy kis fej vörös káposzta leveleit szedd le, mosd meg, torzsáját reszeld le, egy kis narancsot szedj gerezdjeire, és tisztítsd meg a fehér hártyáktól is. Egy szál francia zeller szárát vágd vékony csíkokra, levelét aprítsd fel. Egy kemény tojást szeletelj karikákra. Ezután a vöröskáposzta-leveleket használd alátétnek. Erre rendezd el a narancsot, a zellert, a tojást és pár avokádószeletet. Egy evőkanálnyi joghurtot keverj össze egy kávéskanálnyi sovány tejföllel, egy kávéskanálnyi majonézzel és egy evőkanálnyi ásványvízzel. Ízesítsd őrölt koriandermaggal, sóval és cayenne-borssal. A mártást öntsd a tányéron felhalmozott ételre.

Ebéd: paradicsomos kelbimbó.
Sós vízben főzz puhára 30 dkg mélyhűtött kelbimbót. 30 dkg apró paradicsomot vágj kisebb darabokra. 5 dkg főtt marhanyelvet vagy bármilyen füstölt sonkát vágj keskeny csíkokra.

A megfőtt kelbimbót, a paradicsomot és a marhanyelvet tedd tűzálló tálba, és bőségesen szórd meg fehérborssal. Egy evőkanál tejszínt keverj össze reszelt ementáli sajttal, ízesítsd reszelt szerecsendióval, és öntsd a zöldségek tetejére. Előmelegített sütőben addig süsd, amíg a sajt meg nem pirul. A tetejét friss petrezselyemzölddel díszítsd.

Vacsora: forró paprikasaláta juhsajttal.
Egy nagy zöld és egy piros kaliforniai paprikát előmelegített sütőben addig süss, míg hólyagos nem lesz. Tedd tálba, takard le fóliával, és 5 percig hagyd állni. Ekkor a paprika héja meglazul, és hegyes késsel le tudod választani. Vágd ki a csumáját és az ereit is, majd vágd vékony csíkokra. A keletkező levet fogd fel. Apríts fel két gerezd fokhagymát, dobd serpenyőben felforrósított olajra a paprikacsíkokkal együtt, és öntsd hozzá a leszűrt levet. Ízesítsd sóval, borssal, és 5 percig párold. Apríts össze néhány szál petrezselymet, bazsalikomlevelet és borsikafüvet, és öntsd le egy evőkanál fűszeres ecettel. A paprikacsíkokat helyezd tányérra, a serpenyőben visszamaradt levet öntsd rá, valamint szórd meg a fűszerekkel. 5 dkg juhsajtot vágj apró kockákra, és szórd meg vele a salátát.

A gomba ellenes plusz

Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

Cikkünk megírásában Horváth Ildikó Zsuzsanna, az Illia Kiadó gondozásában megjelent Nagy Fogyikönyv című kiadványa segített.

OLVASD EL EZT IS!

epres
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Emésztésjavító, zsírapasztó diéta

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

Ezt is szeretjük