3 napos, extragyors zsírégető diéta

Ha gyorsan szeretnél megszabadulni a plusz kilóktól, próbáld ki zsírégető, fűszernövényekben gazdag diétánkat. Csupán 3 nap!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tavasz különösen optimális a fogyókúrára. A sok friss zöldfűszer is segít ebben, ugyanis olyan természetes aromákat tartalmaznak, melyek a bioaktív növényi anyagokkal együtt az anyagcserét zsírégetésre programozzák.

Az alábbi három napos diéta alkalmával a reggeli - 200 kcal -, tízórai és uzsonna - együtt 160 kcal - tetszés szerint állítható össze a megadott lehetőségekből. Az ebéd 300, a vacsora 400 kalóriát tartalmaz minden esetben.

Mintaétrend

Reggeli-variációk

  • Müzli - 1,5 dl sovány joghurtból, 10 dkg reszelt sárgarépából, 1 almából és 1 evőkanál tökmagból
  • 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 40 g camembert sajttal és 1 kávéskanál kalóriaszegény dzsemmel
  • 1 teljes kiőrlésű zsemle 1 kávéskanál reszelt tormával, 25 g füstölt lazaccal, hozzá negyed sárgadinnye
  • 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 30 g ricottával, 50 g salátauborkával, jódozott sóval, borssal, mentával fűszerezve
  • 2 evőkanál cukormentes müzli 1 dl sovány tejjel és 1 kávéskanál mézzel elkeverve, hozzá 15 dkg eper
  • 2 szelet teljes kiőrlésű pirítós, 2 evőkanál sovány túróval, 15 dkg eperből és 1 kávéskanál mézből készült lekvárral.

Napközben

  • 10 dkg sovány joghurt 1 kávéskanál mézzel és zöld citrom levével keverve, hozzá 2 kivi
  • 1 szelet teljes kiőrlésű pirítós 30 g gorgonzolával, 50 g salátauborkával és 1 kávéskanál napraforgómaggal
  • egy reszelt karalábé fele 2 evőkanál apróra vágott zöldfűszerrel, 1 evőkanál sovány túróval és borssal elkeverve, hozzá 1 teljes kiőrlésű lisztből készült pirítós
  • 2 dl író, 20 dkg eper és 1 kávéskanál homoktövislé turmixolva, 1 kávéskanál szezámmaggal keverve
  • 1 banán, 2 db teljes kiőrlésű lisztből készült keksz
  • 2 sárgarépa, hozzá kalóriaszegény friss sajtból, 1 evőkanál íróból, 5 apróra vágott dióból és zsázsából készült mártás
  • gyümölcssaláta 2 kiviből, sárgadinnyéből, 20 dkg eperből, 1 kávéskanál tökmagból, mentával.

1. nap

Ebéd: lazacos szendvics mustáros mártással.

Hozzávalók: 1 kávéskanál mustár, jódozott só, bors, 2 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült pirítós, 4 salátalevél, 2 szelet füstölt lazac, 2-3 szelet paprika, friss bazsalikom.

A két szelet pirítós közé helyezz salátaleveleket, tedd rá a lazacot, öntsd rá a mustárt, majd paprikaszeletekkel borítsd be, és szórd meg bazsalikommal.

Vacsora: meleg burgonya-spárga saláta.

Hozzávalók: 20 dkg burgonya, 20 dkg zöldspárga, 1 dl zöldségleves, 3 kávéskanál balzsamecet, fél kávéskanál mustár, 1 kávéskanál cukor, jódozott só, bors, kis lilahagyma, friss bazsalikom, petrezselyem.

Főzd meg a burgonyát és a spárgát. A megtisztított burgonyát szeleteld fel. A zöldséglevest keverd el az ecettel, a mustárral és a cukorral, ízesítsd, és öntsd a burgonyára. A feldarabolt spárgát és lilahagymát keverd bele, és a salátát szórd meg apróra vágott zöldfűszerekkel.

2. nap

Ebéd: bazsalikom-ricotta golyók salátaágyon.

Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 póréhagyma, 4 salátalevél, friss turbolya és bazsalikom, 10 dkg ricotta, jódozott só, bors, 50 g zsombor, 3 kávéskanál fehérborecet, fél kávéskanál mustár, 1 kávéskanál méz, 2 evőkanál zöldségleves.

Az apróra vágott fokhagymát, póréhagymát és zöldfűszereket jól keverd el a sajttal. Sózd és borsozd meg, majd tedd hidegre. A salátát rendezd egy tálra, és locsold meg az ecetből, mustárból, mézből és zöldségekből készült öntettel. A fűszeres ricottából formázz golyókat, és tálald a salátával.

Vacsora: szélesmetélt gombával és pestóval.

Hozzávalók: 50 g szélesmetélt, jódozott só, 50 g gomba, 1 gerezd fokhagyma, friss bazsalikom és turbolya, 2 evőkanál vargányaleves, 50 g reszelt parmezán.

A tésztát főzd meg. A megtisztított gombát szeleteld fel. Turmixold össze a fűszereket, a fokhagymát és a levest. A forró tésztával és a gombával tálald.

3. nap

Ebéd: marinírozott hekkfilé uborkasalátával.

Hozzávalók: 2 kávéskanál méz, 2 evőkanál szójaszósz, 10 dkg hekk, 15 dkg salátauborka, fél piros húsú paprika, 1 mogyoróhagyma, 20 dkg földi mogyoró, fél chilipaprika, 1 db gyömbér, fél zöld citrom leve, jódozott só, bors, 4 salátalevél, friss koriander.

1 kávéskanál mézet keverj el 1 evőkanál szójaszósszal. Ebben pácold a halat körülbelül 1 óra hosszat. Az uborkát és a paprikát vágd kis darabokra, a hagymát a mogyoróval aprítsd fel. A chilipaprikát magozd ki, és vágd kockára. Az egészet keverd össze. A felaprított gyömbért keverd el a zöld citrom levével, a maradék mézzel és szójaszósszal. Ízesítsd, és öntsd a salátára. Keverd hozzá az eltépdesett salátaleveleket is. Egy teflonserpenyőben a hal mindkét oldalát 5-10 percig süsd. Szórd meg apróra vágott korianderrel, és a salátával tálald.

Vacsora: currys zöldség korianderes rizzsel.

Hozzávalók: 70 g rizs, 2 paradicsom, 1 piros húsú paprika, 50 g gomba, fél mangó, 1 mogyoróhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 50 ml zöldségleves, bors, gyömbér, fél kávéskanál currypor, friss koriander.

A rizst főzd meg, a paradicsomot, a gombát, a paprikát vágd kis darabokra, a mangót pedig kockára. Aprítsd fel a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Az egészet körülbelül 2 percig párold a forró levesben, majd ízesítsd. A rizst keverd el a korianderrel, és a zöldségekkel tálald.

Cikkünk az Ideál Magazin írása alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

epres
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Emésztésjavító, zsírapasztó diéta

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

Ezt is szeretjük