10 hétköznapi élelmiszer, amitől Candidád lesz

A magas cukortartalmú és a sok adalékanyagot tartalmazó táplálékok is hajlamosítanak a Candida-fertőzés kiújulására.

Dia

	Iktasd ki a fehérkenyeret, illetve a sok liszttel készült táplálékokat az étrendedből!

Iktasd ki a fehérkenyeret, illetve a sok liszttel készült táplálékokat az étrendedből!

Dia

	Alkoholtartalma, valamint magas cukortartalma miatt Candida-fertőzés esetén nem javasolt a borfogyasztás.

Alkoholtartalma, valamint magas cukortartalma miatt Candida-fertőzés esetén nem javasolt a borfogyasztás.

Dia

	Malátatartalma miatt még az alkoholmentes sörről is le kell mondanod legalább néhány hétre.

Malátatartalma miatt még az alkoholmentes sörről is le kell mondanod legalább néhány hétre.

Dia

	A magas cukortartalmú gyümölcsök - sárgadinnye, mangó, szőlő - fogyasztása kifejezetten ellenjavallt.

A magas cukortartalmú gyümölcsök - sárgadinnye, mangó, szőlő - fogyasztása kifejezetten ellenjavallt.

Dia

	A gombák mérgei - a mikotoxinok - a táplálékon keresztül az állati szervezetekbe is bejutnak. Candida-fertőzés esetén hanyagold a húsfogasztást.

A gombák mérgei - a mikotoxinok - a táplálékon keresztül az állati szervezetekbe is bejutnak. Candida-fertőzés esetén hanyagold a húsfogasztást.

Dia

	A ketchup, majonéz, mustár és a készen kapható salátaöntetek mind tiltólistás élelmiszerek.

A ketchup, majonéz, mustár és a készen kapható salátaöntetek mind tiltólistás élelmiszerek.

Dia

	Rossz hír, ha ínyenc vagy: az érlelt sajtokat is hanyagolnod kell. Legalább addig, amíg el nem múlik a fertőzés.

Rossz hír, ha ínyenc vagy: az érlelt sajtokat is hanyagolnod kell. Legalább addig, amíg el nem múlik a fertőzés.

Dia

	Felejtsd el a mélyhűtött, aszalt, illetve konzervként kapható gyümölcsöket! Túl magas a cukortartalmuk.

Felejtsd el a mélyhűtött, aszalt, illetve konzervként kapható gyümölcsöket! Túl magas a cukortartalmuk.

Dia

	Gombás fertőzés esetén csak a cukormentes, élő baktériumkultúrát tartalmazó joghurt hasznos a bélflóra számára, a gyümölcsjoghurt nem.

Gombás fertőzés esetén csak a cukormentes, élő baktériumkultúrát tartalmazó joghurt hasznos a bélflóra számára, a gyümölcsjoghurt nem.

Dia

	Az édességek, lekvárok, szörpök magas cukortartalmuk miatt nem ajánlottak Candida-fertőzés esetén.

Az édességek, lekvárok, szörpök magas cukortartalmuk miatt nem ajánlottak Candida-fertőzés esetén.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: