A tökéletes piskóta elkészítése 7 lépésben

Képes recept

Túl lapos vagy nem elég lágy a tésztája? Most megmutatjuk az elronthatatlan receptet.

A psikótát mindenki szereti mégis, a háziasszonyok egyik legnagyobb félelme, hogy nem sikerül jól. Csak egy jó recept szükséges és néhány egyszerű szabályt kell betartanod ahhoz, hogy bezsebeld az elégedett mosolyokat. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el a tökéletes süteményt. Először is kell egy jó recept.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral.

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze

Használj alaposan kivajazott tepsit.

Öntsd a masszát kivajazott sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára 30 perc alatt. A sütőt nem szabad közben nyitogatni, mert összeesik a tészta. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, a nagy hőkülönbségtől ugyanis szintén összeeshet.

Ha elkészült, ízesítheted lekvárral, krémmel, csokival, gyümölccsel.

Készíthetsz csokis változatot is, ebben az esetben kakóval keverd ki a tésztát és tálald gyümölccsel, tejszínhabbal.

A legfinomabb omlós sütik receptje

Készíts ínycsiklandó süteményeket egyszerűen, kipróbált receptek alapján. Az eredmény garantált.

A legfinomabb omlós sütik receptjei

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük