Mennyei zabpelyhes palacsinta - Nem hizlal annyira, mint a hagyományos
Ha diétád során elcsábulsz, süss zabpelyhes palacsintát!
Tedd egészségesebbé és kalóriaszegényebbé a népszerű palacsintát, készítsd zabpehellyel. Hosszú időre teltségérzetet biztosít, így bátran eheted akkor is, ha fogyókúrázol.
A zabpelyhes palacsintát juharsziruppal, gyümölcsökkel, kakaóval, túróval, lekvárral is kínálhatod. Kicsit vastagabb lesz, mint a klasszikus tészta. A méricskéléshez két és fél decis poharat válassz.
Zabpelyhes palacsinta
- 1 bögre darált zabpehely
- 1 bögre rizsliszt
- 1 bögre tej
- 1-2 dl szénsavas ásványvíz
- 3 tojás
- 3 evőkanál vaj
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 késhegynyi só
Elkészítés ideje: 30 perc, pihentetés: 15 perc
Üsd a tojást egy tálba, rakd hozzá a cukrot, az olvasztott vajat, majd keverd hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a darált zabpelyhet. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a vizet. Dolgozd a masszát csomómentesre, majd hagyd állni körülbelül 15 percig.
Pihentetés után keverd át a tésztát, ha szükséges, lazíts rajta kevés tejjel. Forrósíts olajat egy serpenyőben, majd egy merőkanállal szedj a masszából, és oszlasd el egyenletesen. Ha a tészta megpirul, spatulával óvatosan fordítsd át, és süsd még fél-egy percig. Csúsztasd tányérra, majd a maradék tésztával is hasonlóan járj el.