Mennyei zabpelyhes palacsinta - Nem hizlal annyira, mint a hagyományos

Ha diétád során elcsábulsz, süss zabpelyhes palacsintát!

Zabpelyhes palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tedd egészségesebbé és kalóriaszegényebbé a népszerű palacsintát, készítsd zabpehellyel. Hosszú időre teltségérzetet biztosít, így bátran eheted akkor is, ha fogyókúrázol. 

A zabpelyhes palacsintát juharsziruppal, gyümölcsökkel, kakaóval, túróval, lekvárral is kínálhatod. Kicsit vastagabb lesz, mint a klasszikus tészta. A méricskéléshez két és fél decis poharat válassz.

Zabpelyhes palacsinta

  • 1 bögre darált zabpehely
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 bögre tej
  • 1-2 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 késhegynyi só

Elkészítés ideje: 30 perc, pihentetés: 15 perc

Üsd a tojást egy tálba, rakd hozzá a cukrot, az olvasztott vajat, majd keverd hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a darált zabpelyhet. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a vizet. Dolgozd a masszát csomómentesre, majd hagyd állni körülbelül 15 percig.

Pihentetés után keverd át a tésztát, ha szükséges, lazíts rajta kevés tejjel. Forrósíts olajat egy serpenyőben, majd egy merőkanállal szedj a masszából, és oszlasd el egyenletesen. Ha a tészta megpirul, spatulával óvatosan fordítsd át, és süsd még fél-egy percig. Csúsztasd tányérra, majd a maradék tésztával is hasonlóan járj el.

Ezt is szeretjük