A tökéletes vizes piskóta receptje - Ezek a bevált arányok a pillekönnyű tésztához

Ez a vizes piskóta sütés után sem esik össze, nem ragad le, és isteni.

A tökéletes vizes piskóta receptje - Ezek a bevált arányok a pillekönnyű tésztához

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

összesen 1 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Van egy fehér pólód? Így variáld, hogy stílusos legyen! - Tippek a videón »

Hány éves vagy? Ebből kell a legtöbbet enned, hogy fiatal maradj »

Hihetetlenül látványos frizura néhány csattal - Félhosszú hajhoz is jó »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vizes piskóta garantáltan pihe-puha, könnyű vele bánni, és kisebb a hibázási lehetőség, mint ha hagyományos tésztát sütnél. Variáld pudinggal, lekvárral, tortakrémmel vagy gyümölccsel.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 8 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál víz
  • 6 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat a cukorral keverd habosra, majd adj hozzá négy evőkanálnyi vizet. Forgasd hozzá a sütőporral és sóval vegyített lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá a maradék vízzel, és fakanállal óvatosan dolgozd a masszába.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a homogén tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt. Legalább tíz percig ne nyisd ki az ajtót, különben a piskóta összeesik. Ellenőrizd tűpróbával, tehát szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem ragad rá massza, a tésztát kiveheted a sütőből.

1