A tökéletes vizes piskóta receptje - Ezek a bevált arányok a pillekönnyű tésztához

Ez a vizes piskóta sütés után sem esik össze, nem ragad le, és isteni.

A tökéletes vizes piskóta receptje - Ezek a bevált arányok a pillekönnyű tésztához

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Nem kell többé macerázni a gluténmentes étrenddel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

beauty and style

Házi sminkfixáló spray csupán 3 összetevőből - Nem szárítja ki a bőröd »

Igen, valaki ráfestette a körmére: eddig sem értettük a kaki emojit »

Zsinórt kötött a hajába: elképesztően jó frizura lett belőle »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vizes piskóta garantáltan pihe-puha, könnyű vele bánni, és kisebb a hibázási lehetőség, mint ha hagyományos tésztát sütnél. Variáld pudinggal, lekvárral, tortakrémmel vagy gyümölccsel.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 8 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál víz
  • 6 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat a cukorral keverd habosra, majd adj hozzá négy evőkanálnyi vizet. Forgasd hozzá a sütőporral és sóval vegyített lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá a maradék vízzel, és fakanállal óvatosan dolgozd a masszába.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a homogén tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt. Legalább tíz percig ne nyisd ki az ajtót, különben a piskóta összeesik. Ellenőrizd tűpróbával, tehát szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem ragad rá massza, a tésztát kiveheted a sütőből.

Blog.hu ajánló