A legfinomabb palacsintatészta vajjal készítve: ezzel a módszerrel tényleg tökéletes lesz
Még finomabb és illatosabb lesz a palacsinta, ha a tésztájába olvasztott vajat keversz.
Vajas tésztából különlegesen finom palacsintát süthetsz, amelynek már sütés közben ellenállhatatlan az illata. Az így kikevert palacsinta a megszokottnál kicsit sűrűbb, így kevesebb is elég belőle ahhoz, hogy eltelítsen. Még jobb, ha a sütéshez is vajat használsz olaj helyett.
Vajas palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dl tej
- 5 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 4 tojás
- 4 dkg cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, a sót és a cukrot. Öntsd fel először a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagold hozzá az ásványvizet addig, amíg palacsintatészta-állagú masszát kapsz. Ekkor add hozzá az olvasztott vajat is. Keverd jól ki, és pihentesd a hűtőben két órát, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Forró serpenyőben, kevés olvasztott vajon süsd ki őket a megszokott módon. Töltsd meg őket lekvárral, kakaóval, túróval vagy mogyorókrémmel: ahogy a legjobban szereted.
Ha sok palacsintát sütsz ki, akár ilyen szép tortát is összeállíthatsz belőlük.
Isteni, csokis palacsintatorta selymes, tejszínes krémmel rétegezve
Palacsintából nem lehet eleget sütni, ha egyszerre szeretnél nagyobb adagot tálalni, készíts belőle tortát.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció