Könnyű túrós, narancsos kuglóf: a krém nem hiányzik belőle, olyan finom
A túrós, narancsos kuglóf nem túl édes, finom puha, és biztosan nem szárad ki egy-két nap múlva sem.

Nem kell külön alkalom ahhoz, hogy kuglófot süss! Mindig jól jön, reggelire, desszertnek, sőt még ünnepi alkalmakra is, ráadásul a kevert változat igazán egyszerű. Érdemes kipróbálni naranccsal, nemcsak finomabb lesz a lédús gyümölcstől, de arról is gondoskodik, hogy ne száradjon ki. Egyszerű narancsmázat is csorgathatsz a tésztára: csak keverd össze a narancs levét cukorral.
Túrós, narancsos kuglóf
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 18 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 5 dkg csoki
- 3 db tojás
- 2 db narancs
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat. Dolgozd hozzá a villával összenyomkodott túrót. Ízesítsd sóval, vaníliával, és az egyik narancs kifacsart levével, reszelt héjával. Részletekben forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és szórd bele a kis darabokra vágott étcsokit.
A masszát adagold egyenletesen vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és előmelegített, 175 fokos sütőben süsd meg 45-50 perc alatt. Akkor vedd ki a sütőből, ha tűpróba során nem lesz ragacsos a kuglófba szúrt tű vagy hegyes kés. A tetejét szórd meg a maradék narancs héjával.
A kuglóf roppanós dióval is csodás, a tészta pedig a tejföltől igazán puha lesz.