Könnyű túrós, narancsos kuglóf: a krém nem hiányzik belőle, olyan finom
A túrós, narancsos kuglóf nem túl édes, finom puha, és biztosan nem szárad ki egy-két nap múlva sem.

narancsos-kuglof
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell külön alkalom ahhoz, hogy kuglófot süss! Mindig jól jön, reggelire, desszertnek, sőt még ünnepi alkalmakra is, ráadásul a kevert változat igazán egyszerű. Érdemes kipróbálni naranccsal, nemcsak finomabb lesz a lédús gyümölcstől, de arról is gondoskodik, hogy ne száradjon ki. Egyszerű narancsmázat is csorgathatsz a tésztára: csak keverd össze a narancs levét cukorral. 

Túrós, narancsos kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 18 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg csoki
  • 3 db tojás
  • 2 db narancs
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat. Dolgozd hozzá a villával összenyomkodott túrót. Ízesítsd sóval, vaníliával, és az egyik narancs kifacsart levével, reszelt héjával. Részletekben forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és szórd bele a kis darabokra vágott étcsokit.
 
A masszát adagold egyenletesen vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és előmelegített, 175 fokos sütőben süsd meg 45-50 perc alatt. Akkor vedd ki a sütőből, ha tűpróba során nem lesz ragacsos a kuglófba szúrt tű vagy hegyes kés. A tetejét szórd meg a maradék narancs héjával. 
A kuglóf roppanós dióval is csodás, a tészta pedig a tejföltől igazán puha lesz.  

Ezt is szeretjük