Tortillatekercs grillezett csirkemellel és zöldségekkel: a tésztát is elkészítheted saját magad
A grillezett csirkemellel és friss, ropogós zöldségekkel töltött tortilla könnyű, mégis laktató fogás, akár szendvicsként is kínálhatod.
Miért vennél bolti tortillát, ha otthon is gyorsan és mindenféle macera nélkül elkészítheted? Akár a grillen is megsütheted a lapokat. A fűszeres csirkemellhez bármilyen zöldséget rakhatsz. Készíthetsz még hozzá joghurtos, fokhagymás vagy chilis öntetet is.

Tortillatekercs grillezett csirkemellel
Hozzávalók 4 személyre
Tortillához
- 40 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1.5 dl víz
- 1 teáskanál oregánó
- só
Csirkéhez
- 50 dkg csirkemell
- 4 db paradicsom
- 2 db lilahagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá az olajat, a sót, az oregánót, és önts hozzá annyi vizet, hogy összeálljon. Figyelj, hogy ne legyen kemény, jól gyúrható, rugalmas tésztát kell kapnod. Oszd hat-nyolc részre, nyújtsd ki, rakd forró serpenyőbe, olaj nem kell hozzá, és süsd meg oldalanként egy-egy perc alatt. Amikor megjelennek a barnás foltok a tetején, akkor jó.
A csirkemellet vágd kisebb darabokra, dörzsöld be az olívaolajjal elkevert sóval, borssal, bazsalikommal, és várj 10-15 percig. Grillen vagy serpenyőben süsd szép pirosra. A zöldségeket mosd meg, és vágd fel ízlés szerint. Tálaláskor a tortillába rakj csirkemellet, zöldségeket. A lap alsó részét hajtsd fel, majd az egészet tekerd fel úgy, mint a palacsintát.
Képek: Getty Images.
