Isteni tészta sajttal, tejföllel és tonhallal
Gyorsan nem csupán instant tésztát készíthetsz, itt egy pár perc alatt elkészíthető recept.
A tonhal nagyon egészséges - még konzerv formájában is -, gazdag B12- és D-vitaminban, valamint káliumtartalma is magas, fogyaszd bátran, használd fel minél gyakrabban.


A konzervételek bármikor jól jöhetnek, érdemes otthon tartanod mindig pár dobozzal, hogy alkalomadtán gyors vacsorát készíthess belőlük.
Tonhalas tészta
Hozzávalók:
- 20 dkg konzervtonhal
- 40 dkg tészta
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só, bors, víz
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát tedd fel főni enyhén sós vízben. A konzervből az olajat csepegtesd egy serpenyőre, ezután a felkockázott hagymát és az összetört fokhagymát ebben az olajban kezdd el pirítani.
Amikor már aranybarnára sültek, add hozzájuk a halat is, pirítsd meg kissé. Ezután add hozzá a tejfölt, majd a liszttel és némi vízzel sűrítsd be. Ekkor borsozd meg alaposan, lehetőleg frissen őrölt borssal, majd keverd el az egészet a tésztával. Szórd meg a reszelt sajttal, és már fogyaszthatod is, ha szereted, csepegtess rá néhány csepp frissen facsart citromlevet.
Még több tészta!
A tésztáknak nagy rajongótábora van, ha te is ebbe tartozol, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- zöldséges
- tészta
Zöldséges tésztasaláta joghurtos, tejszínes mártással

- paradicsom
- tészta
Gyors tésztavacsora hétköznapokra

- spenót
- tészta