Sült töltött lilahagyma a sütőből: nyúlós sajttal a tetején

A darált hússal töltött lilahagymával változatossá és izgalmassá teheted a téli vacsorákat.

A töltött lilahagyma különleges és ízletes fogás, ami a sok-sok sajttól még vonzóbb lesz. Nagyon egyszerű, gyors és olcsó étel. Attól sem kell tartanod, hogy csípős lesz, hiszen a hagyma sütve inkább édeskés.

sult-lilahagyma

Töltött lilahagyma

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 db lilahagyma
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lilahagymát pucold meg, vágj le a tetejéről egy kis darabot. A belsejét óvatosan vedd ki úgy, hogy két réteg maradjon. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. A töltelékhez a darált húst kevés olajon süsd fehéredésig. Sózd, borozd ízlés szerint, majd fűszerezd pirospaprikával, oregánóval, a kikapart, apróra vágott hagyma belsejével és a zúzott fokhagymával. Fedő alatt párold körülbelül 15 percig.
 

A hagymákat rendezd egy olívaolajjal kikent tűzálló tálba, majd töltsd meg a fűszeres darált hússal, a tetejére szórj reszelt sajtot. Ízlés szerint rakhatsz még rá bacont vagy petrezselymet is. Tedd vissza a tetejét, majd helyezd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt.

sult-lilahagyma-recept
Ezt is szeretjük