Tepsiben sült mozzarellás csirke - Csak néhány feltét, és mehet a sütőbe
A mozzarellás csirke telitalálat diétázóknak és az olasz konyha rajongóinak.
A tepsiben sült mozzarellás csirke népszerűségét a fűszerezésének és egyszerű elkészítési módjának köszönheti. Ráadásul ha kókuszolajjal sütöd, és friss salátával tálalod, még a vonalaidnak sem ártasz vele. Rakhatsz még mellé zöldségeket, és akkor külön köret sem kell hozzá.
Tepsiben sült mozzarellás csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemell
- 10 dkg mozzarella
- 15 dkg paradicsom
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál víz
- 1 csipet só
- 1 ág bazsalikom
Elkészítés:
Először mosd meg a csirkét, vágd vékony szeletekre, majd sózd meg. Egy jénai tálat kenj ki olajjal, fektesd egymás mellé a húsokat, és szórj rájuk oregánót. Csorgass rájuk és melléjük vizet, hogy ne égjenek oda. Szeleteld fel a mozzarellát, és helyezd el őket a húson. Ha mozzarellagolyókkal készíted, azokat is vágd fel lapos darabokra, és úgy tedd a csirkére.
A paradicsomokat is tisztítsd meg, és karikázd fel őket, majd rakd a sajt tetejére. Szórd még meg egy adag oregánóval és bazsalikommal, hogy sülés közben kellően átvegye a hús a fűszerek kellemes ízét és illatát. Fedd le a tepsit alufóliával, majd mehet a sütőbe. Süsd 180 fokon 50 percig. Ha a sajt ráolvad, a hús puha, biztosan elkészült.
