Pikáns, füstös sültpaprika-krémleves - A kápiát erre találták ki
Ne csak az éttermekben egyél sültpaprika-krémlevest, főzd meg otthon egyszerűen!

Pikáns, füstös sültpaprika-krémleves - A kápiát erre találták ki
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült paprikából könnyű, zamatos nyári levest főzhetsz. Még ízletesebb lesz a végeredmény, ha a paprikát grillen sütöd meg. Tálaláskor szórj bele zsemlekockát, és díszítsd paprikával. Melegen és hidegen egyformán finom.

Hozzávalók:

  • 70 dkg kápia paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 db póréhagyma
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát mosd meg, és csepegtesd le. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben többször forgasd át a zöldséget, hogy egyformán süljön. A sütőből kivéve rakd egy zacskóba öt-tíz percre, így könnyen le tudod húzni a héját. A magházat, a magokat és az ereket is távolítsd el, majd vágd fel kisebb darabokra.
 

Egy lábosban hevíts kevés olajat, és süsd meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd fel négy deci vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Forrald tíz percig, és botmixerrel pürésítsd. Keverd hozzá a joghurtot, majd tedd vissza a tűzre, és várd meg, míg rottyan egyet.

Blog.hu ajánló