Pikáns, füstös sültpaprika-krémleves - A kápiát erre találták ki
Ne csak az éttermekben egyél sültpaprika-krémlevest, főzd meg otthon egyszerűen!

Pikáns, füstös sültpaprika-krémleves - A kápiát erre találták ki
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült paprikából könnyű, zamatos nyári levest főzhetsz. Még ízletesebb lesz a végeredmény, ha a paprikát grillen sütöd meg. Tálaláskor szórj bele zsemlekockát, és díszítsd paprikával. Melegen és hidegen egyformán finom.

Sültpaprika-krémleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg kápia paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 db póréhagyma
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát mosd meg, és csepegtesd le. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben többször forgasd át a zöldséget, hogy egyformán süljön. A sütőből kivéve rakd egy zacskóba öt-tíz percre, így könnyen le tudod húzni a héját. A magházat, a magokat és az ereket is távolítsd el, majd vágd fel kisebb darabokra.
 

Egy lábosban hevíts kevés olajat, és süsd meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd fel négy deci vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Forrald tíz percig, és botmixerrel pürésítsd. Keverd hozzá a joghurtot, majd tedd vissza a tűzre, és várd meg, míg rottyan egyet.

Ezt is szeretjük