Pikáns, füstös sültpaprika-krémleves - A kápiát erre találták ki
Ne csak az éttermekben egyél sültpaprika-krémlevest, főzd meg otthon egyszerűen!
A sült paprikából könnyű, zamatos nyári levest főzhetsz. Még ízletesebb lesz a végeredmény, ha a paprikát grillen sütöd meg. Tálaláskor szórj bele zsemlekockát, és díszítsd paprikával. Melegen és hidegen egyformán finom.

Sültpaprika-krémleves
Hozzávalók
- 70 dkg kápia paprika
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db húsleveskocka
- 1 db póréhagyma
- 2 dl natúr joghurt
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A paprikát mosd meg, és csepegtesd le. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben többször forgasd át a zöldséget, hogy egyformán süljön. A sütőből kivéve rakd egy zacskóba öt-tíz percre, így könnyen le tudod húzni a héját. A magházat, a magokat és az ereket is távolítsd el, majd vágd fel kisebb darabokra.
Egy lábosban hevíts kevés olajat, és süsd meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd fel négy deci vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Forrald tíz percig, és botmixerrel pürésítsd. Keverd hozzá a joghurtot, majd tedd vissza a tűzre, és várd meg, míg rottyan egyet.
