Bazsalikomos sültparadicsom-leves - Sokkal finomabb, mint a magyaros változat
Az olaszok ízekben gazdag, sűrű sültparadicsom-levese parmezán sajttal a legjobb.
Ha szereted a mediterrán konyhát, nagy rajongója leszel a bazsalikomos sültparadicsom-levesnek. A zöldség íze a sütéstől még intenzívebb és karakteresebb lesz.
Ha nincs húsleves a hűtődben, alaplevet is használhatsz, végső esetben leveskockát. Kicsit tovább tart elkészíteni, mint a hagyományos változatot, de megéri.
Sült paradicsomleves
Hozzávalók:
- 5 nagy paradicsom
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 lilahagyma
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 l húsleves
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje: 55 perc
A paradicsomot mosd meg, és vágd darabokra, majd rendezd a háromféle hagymával együtt egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olívaolajjal, dobj rá ízlés szerint sót és borsot, majd szórd rá az apróra vágott bazsalikomot. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 30 percig.
Ha a paradicsomok eléggé megfonnyadtak, a hagymák megpirultak, pépesítsd botmixerrel. Rakd át egy lábosba, és öntsd fel a húslevessel, ha kell, még szórj hozzá fűszert. Főzd forrástól számítva tíz percig, és már tálalhatod is. Reszelt parmezánnal kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció