Stefánia-vagdalt
A Stefánia-vagdalt egy igazi jolly joker, hiszen fogyasztható hidegen és melegen is, ráadásul mindkét változatban nagyon finom.
Körülbelül annyira bonyolult, mint egy faék, és ha sütöttél már fasírtot, mindent tudsz, ami ehhez az ételhez szükséges, feltéve, hogy a főtt tojás készítése nem okoz nehézséget.
Ennek az ételnek a kiválósága abban is rejlik, hogy gyakorlatilag bármilyen hőmérsékleten és bármivel tálalhatod.
Stefánia-vagdalt
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 szikkadt zsemle
- 1 közepes fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 6 tojás
- 2 dl tej
- zsemlemorzsa
- olaj
- só,bors
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
Készíts elő egy őzgerinc formát, ez később kelleni fog. A zsömléket áztasd be a tejbe meg egy kis vízbe. Négy tojást főzz keményre. A hagymát pirítsd meg némi olajon, majd amikor leveszed a tűzről, törd bele a fokhagymát. Ezt a keveréket add a húshoz, majd szaggasd bele a már felázott zsemléket is, szórd meg pirospaprikával, némi zsemlemorzsával - körülbelül annyival, mint pirospaprikával -, üss bele két tojást, sózd és borsozd kedvedre.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha összeállt a keverék, nincs más dolgod, mint a formába beletenni nagyjából a felét, középen egy kis csatornát hagyva, ahova a már megfőtt tojásokat helyezed. Ezután a maradék húsos masszával töltsd ki a formát. A tetejére szórj egy kis zsemlemorzsát, majd tekerd át a formát alufóliával és körülbelül egy óra alatt süsd készre 180 fokra előmelegített sütőben. Ha ez is megvolt, vedd le a fóliát, és dugd még vissza a husit tíz percre.
Finom húsok sülve-főve
A húsok nagy rajongója vagy? Hogy valami igazán finomat készíts, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- tészta
Marhahúsos lasagne
- csirkemáj
- magyaros
Resztelt máj, ahogy a menzán készítették
- palacsinta
- pörkölt