Fűszeres spenótos, sajtos tócsni, amit nem lehet abbahagyni: frissen tálalva a legfinomabb
A spenótos, sajtos tócsni több mint köret, ebédre, vacsorára is tökéletes.
A krumplis lepényt, vagyis a tócsnit azért is szeretjük, mert nagyon egyszerűen, gyorsan összedobható, és igazán ízletes. Rengeteg variációja van, készülhet csak krumplival, de kerülhetnek bele más zöldségek is. Most érdemes friss spenóttal gazdagítani. Fokhagymás tejföllel leöntve a legfinomabb.
Spenótos-sajtos tócsni
Hozzávalók
- 2 nagy krumpli
- 10 dkg spenótlevél
- 5 dkg sajt
- 5 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A spenót leveleit tépkedd le a szárról. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Szűrd le és csepegtesd le, majd vagdosd össze. A krumplit pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Keverd hozzá az aprított spenótot, a petrezselymet, a tojást, a lisztet, a reszelt sajtot, és fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
Egy serpenyőben forrósíts olajat, és egy evőkanál segítségével szaggasd bele a krumplis, spenótos masszát, majd lapítsd el. Mindkét felét süsd aranybarnára.
A spenótból és a krumpliból számtalan egytálétel készíthető. Tejszínes szószban sütve fenséges.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept