Sonkás tészta

Húsvéti sonkamaradékokból

Ha már minden locsoló elment, és rengeteg sonka megmaradt, egy percig se csüggedj, használd inkább fel valami másra!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sonkás tészta remek lehetőség a maradékok felhasználására, ráadásul finom is, egyedül talán a kutyád bánhatja, hogy nem az ő tálkájában végzi az, amit a locsolók meghagytak.

Ezt az egyszerű ételt szinte bármivel feldobhatod, némi kukoricát és zöldborsót is keverhetsz bele, vagy a tetejére piríthatsz egy kis szalonnát, esetleg sajtos-tejfölös réteget süthetsz rá, variáld kedvedre!

Sonkás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 40 dkg sonka
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd fogkeményre, majd szűrd le, és tedd egy kivajazott jénai tálba. A hagymát kockázd fel, és dinszteld meg egy pici olajon. Ha már üveges, add hozzá a felkockázott sonkát is, pirítsd jól át. Amikor kellőképpen megpirult, nyomd hozzá a fokhagymát, fűszerezd sóval és borssal, és keverd hozzá a tejszínt.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Hagyd a lángon még egy-két percig, aztán az egészet keverd a jénaiban levő tésztához. 180 fokra előmelegített sütőben tíz perc alatt süsd készre.

Ínycsiklandó tészták a csizma minden szegletéből

A tésztakészítés igazi mesterei egytől egyig Olaszországból származnak, vagy ott tanulták a hagyományos fortélyokat. Ha szereted a tésztás finomságokat, ne hagyd ki képgalériánkat!

A legfinomabb olasz tészták receptjei képekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük