Sonkás tészta
Ha már minden locsoló elment, és rengeteg sonka megmaradt, egy percig se csüggedj, használd inkább fel valami másra!
A sonkás tészta remek lehetőség a maradékok felhasználására, ráadásul finom is, egyedül talán a kutyád bánhatja, hogy nem az ő tálkájában végzi az, amit a locsolók meghagytak.
Ezt az egyszerű ételt szinte bármivel feldobhatod, némi kukoricát és zöldborsót is keverhetsz bele, vagy a tetejére piríthatsz egy kis szalonnát, esetleg sajtos-tejfölös réteget süthetsz rá, variáld kedvedre!
Sonkás tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 40 dkg sonka
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát főzd fogkeményre, majd szűrd le, és tedd egy kivajazott jénai tálba. A hagymát kockázd fel, és dinszteld meg egy pici olajon. Ha már üveges, add hozzá a felkockázott sonkát is, pirítsd jól át. Amikor kellőképpen megpirult, nyomd hozzá a fokhagymát, fűszerezd sóval és borssal, és keverd hozzá a tejszínt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Hagyd a lángon még egy-két percig, aztán az egészet keverd a jénaiban levő tésztához. 180 fokra előmelegített sütőben tíz perc alatt süsd készre.
Ínycsiklandó tészták a csizma minden szegletéből
A tésztakészítés igazi mesterei egytől egyig Olaszországból származnak, vagy ott tanulták a hagyományos fortélyokat. Ha szereted a tésztás finomságokat, ne hagyd ki képgalériánkat!
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- paradicsom
Olaszos óriás kagylótészta paradicsommal
- tészta
- túró
Juhtúrós rakott tészta
- tészta
- tejszín