Sajtos, vajas galuska - Főfogásnak is elkészítheted
Húsok mellé kiváló köret, de kis módosítással egy kiadós vacsorát is készíthetsz belőle.

Nyereményjáték

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

összesen 5 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: helyiek fedezték fel véletlenül a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

beauty and style

Mintás, meleg pulcsik 6 ezer forint alatt - Csinos és kényelmes mind »

A legszebb körömminták ősz végére, tél elejére: magadnak is elkészítheted »

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a sajtos galuska az osztrákok egyik nagy kedvence. Ha önmagában fogyasztod, még tovább fokozhatod az élvezetet tejföllel és szalonnával.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg búzaliszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy lábasban vizet forrni. A lisztet gyúrd össze a tojásokkal, a sóval és a vízzel. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal keverd csomómentesre a tésztát. Majd szaggasd nagylyukú reszelőn a lobogó vízbe. Túl sok galuskát ne főzz egyszerre, mert összeragadhatnak. Akkor lesz jó, ha a tészta feljön a víz tetejére. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl. Szedd ki, öblítsd le hideg vízzel, csepegtesd le.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát. Majd tedd bele az előre lereszelt sajtokat, és keverd hozzá a galuskát. Sózd, borsod ízlés szerint. Hagyd, amíg a sajt teljesen ráolvad a tésztára.

Blog.hu ajánló