Ribizlis túrótorta
A ribizli és a túró együtt kiválóan alkalmas arra, hogy pár pillanatra felfrissítsen.
A vörös, bogyós termésű gyümölcs savanykás mivolta révén kiváló szomjoltó, ezért is érdemes fogyasztani a melegebb hónapokban.
A hideg túrótorta bármilyen gyümölcs alatt remekül funkcionál, ha a ribizli nem a kedvenced, bármivel helyettesítheted, vagy akár többféle gyümölcsöt is használhatsz feltétként.
Ribizlis túrótorta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 db tojás
- 4 nagy kanál liszt
- 4 nagy kanál cukor
- Fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 csomag zselatin
- 1 csomag pudingpor
- Fél citrom reszelt héja
- Ribizli
- Gyümölcskocsonya
- Tej
Elkészítés ideje:
50 perc
Elkészítés menete:
Először készítsd el a tésztát. A tojásokat válaszd szét, a sárgája mehet egy nagyobb tálkába, a fehérjét pedig verd fel egy másik tálkában. A sárgáját keverd el jó alaposan a liszttel és a cukorral, utána add hozzá a keményre vert habot és a sütőport is a végén.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Egy tortaformában süsd meg - a sütéshez találsz segítséget a cikk alatt -. Készítsd el a pudingot a csomagoláson leírtaknak megfelelően, amikor kész van és lehűlt, add hozzá a túrót, porcukrot, citromhéjat, vaníliás cukrot, valamint a zselatint. Ezután a tortaformában levő piskótán kend el egyenletesen a krémet és a tetejét dobáld tele ribizlivel, majd öntsd rá a zselatint, tedd a hűtőbe, amíg megdermed, aztán már csak el kell fogyasztani.
Még több gyümölcsös sütemény!
Ha szeretsz sütiket készíteni, vagy csak nézegetni, nézz be képgalériánkba
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- gyümölcs
A tökéletes almás pite receptje
- édességek
- sütés nélkül