Omlós, rácsos almás pite vaníliás krémmel
A tökéletes tészta titkai
Az ősz egyik nagy kedvence a rácsos almás pite. A tölteléke ínycsiklandóan lágy és krémes.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almás sütiből soha nem elég. A rendkívül egészséges gyümölcsöt rengeteg módon felhasználhatod. A rácsos almás pite receptjét feltétlenül tedd el, hiszen sokszor elő fogod venni a következő hónapokban.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Töltelék

  • 1 kg alma
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 citrom leve

Tetejére

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a cukrot. Morzsold hozzá a puha, kockára vágott vajat, majd mehet bele a tejföl és a tojás is. Gyúrd össze jó alaposan, és lefedve fél óráig pihentesd hideg helyen. Csinálj a tésztából két cipót, egy nagyobbat és egy kisebbet, kétharmad-egyharmad arányban. Lisztezett felületen nyújtsd ki előbb a nagyobbat, és igazítsd a kivajazott, liszttel megszórt piteformába.

A töltelékhez a pudingport keverd el a tejjel, a cukorral, és főzd össze. Akkor jó, ha már sűrű, majd hűtsd ki. Ezt a krémet kend a tésztára, utána rakd rá a meghámozott, kis kockákra vágott, citromlével meglocsolt almát, szórd meg fahéjjal és cukorral.

Végül nyújtsd ki a maradék egyharmad tésztát, vágj vagy sodorj rácsokat, helyezd a töltelékre, és kend meg egy felvert tojással. Rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süsd aranybarnára. A rácsos almás pitét szépen szeletelni csak akkor tudod, ha kihűl.

Blog.hu ajánló