Foszlós, gyümölcsös püspökkenyér
A püspökkenyér jó, mert felhasználhatod bele a maradék csokimikulást.
A püspökkenyér nagyon változatosan készülhet, gyakorlatilag annyi a dolgod, hogy szétnézel a kamrában, mi van ott, ha találsz mazsolát meg egy kis aszalt szilvát, nyert ügyed van, de ha mogyoró, dió vagy valami hasonló rejtőzik ott, akkor is.
Vendégvárás előtt napokkal elkészítheted, az idő csak jót tesz neki, persze értelmes kereteken belül.
Püspökkenyér
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 40 dkg aszalt gyümölcs
- 15 dkg cukor
- 5 dkg kekszmorzsa
- 5 dkg baracklekvár
- 2 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
Két nagyobb tálra minimum szükséged lesz. Az egyikbe kerüljön a tojások sárgája, a másikba pedig a fehérjék. Ezután a sárgáját keverd simára a cukorral, a vaníliás cukorral, a kekszmorzsával, valamint a sütőporral. Ha ezzel kész vagy, verd kemény habbá a fehérjét, majd óvatosan - hogy ne törjön össze - elegyítsd a másik masszával. Egy alkalmas kis tálkában keverd össze a lekvárt a gyümölcsökkel, majd vajazz ki egy őzgerinc - vagy bármilyen más, szimpatikus - formát, és a massza felét egyengesd el benne. Erre kerüljön a gyümölcsös-lekváros matéria, majd rá a massza másik fele. 180 fokon süsd aranybarnára, majd vedd ki a tálból, és már fogyasztható is. Nyugodtan állhat napokig, csak egyre jobb és jobb lesz.
Édesek, gyümölcsösek és mennyeiek
A gyümölcsös sütemények mindig jólesnek, legyen tél vagy nyár, hideg vagy meleg, egy-egy szelet ezekből a finomságokból bármikor feldob.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- sütemény
Omlós sütőtökös muffin
- túró
- édességek
Az erdeti stíriai metélt receptje
- gyümölcs
- befőzés