Foszlós, gyümölcsös püspökkenyér

Édesség a spájz tartalékaiból

A püspökkenyér jó, mert felhasználhatod bele a maradék csokimikulást.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A püspökkenyér nagyon változatosan készülhet, gyakorlatilag annyi a dolgod, hogy szétnézel a kamrában, mi van ott, ha találsz mazsolát meg egy kis aszalt szilvát, nyert ügyed van, de ha mogyoró, dió vagy valami hasonló rejtőzik ott, akkor is.

Vendégvárás előtt napokkal elkészítheted, az idő csak jót tesz neki, persze értelmes kereteken belül.

Püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 40 dkg aszalt gyümölcs
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg kekszmorzsa
  • 5 dkg baracklekvár
  • 2 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fél csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Két nagyobb tálra minimum szükséged lesz. Az egyikbe kerüljön a tojások sárgája, a másikba pedig a fehérjék. Ezután a sárgáját keverd simára a cukorral, a vaníliás cukorral, a kekszmorzsával, valamint a sütőporral. Ha ezzel kész vagy, verd kemény habbá a fehérjét, majd óvatosan - hogy ne törjön össze - elegyítsd a másik masszával. Egy alkalmas kis tálkában keverd össze a lekvárt a gyümölcsökkel, majd vajazz ki egy őzgerinc - vagy bármilyen más, szimpatikus - formát, és a massza felét egyengesd el benne. Erre kerüljön a gyümölcsös-lekváros matéria, majd rá a massza másik fele. 180 fokon süsd aranybarnára, majd vedd ki a tálból, és már fogyasztható is. Nyugodtan állhat napokig, csak egyre jobb és jobb lesz.

Édesek, gyümölcsösek és mennyeiek

A gyümölcsös sütemények mindig jólesnek, legyen tél vagy nyár, hideg vagy meleg, egy-egy szelet ezekből a finomságokból bármikor feldob.

A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

birsalmasajt lead
  • gyümölcs
  • befőzés

A birsalmasajt receptje

Ezt is szeretjük