Böjti töltött gombafejek sajttal és paradicsommal: előétel vagy főfogás is lehet
A sajttal és paradicsommal töltött gombafejek kiválóak ebédre akkor, ha valamilyen húsmentes fogásra vágysz.
A koktélparadicsommal töltött, reszelt sajttal gazdagon megszórt gombafejek portobello gombából a legfinomabbak, ugyanis ez a fajta kiválóan süthető, grillezhető. Ha nem kapsz ilyet, nyugodtan választhatsz nagyfejű csiperkét is, csak arra ügyelj, hogy tényleg méretes legyen a kalapja, különben nem lehet jól megtölteni.
Paradicsommal, sajttal töltött gombafejek
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 koktélparadicsom
- 15 dkg pizzamozzarella
- 12 gombafej
- 6 aszalt paradicsom
- 0.5 csokor petrezselyem
- oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A gombák szárát vágd ki. A kalapokat mosd meg alaposan folyó víz alatt, töröld szárazra, és szórd meg kívül-belül sóval és borssal. A sajtot reszeld le. A koktélparadicsomokat és az aszalt paradicsomokat darabold fel, töltsd meg velük a gombafejeket, szórd meg oregánóval, majd oszd el rajtuk a reszelt sajtot is. Told 200 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, amíg a gomba és a paradicsom megsül, a sajt pedig ropogósra pirul a tetején. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.
A gombák visszamaradt szárát spenóttal együtt leveles tésztába töltheted.
- gomba
- koktélparadicsom
- vegetáriánus
- húsmentes
- töltött gomba
- aszalt paradicsom
- portobello gomba
- pizzamozzarella
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció